11 bakanlığa bakan yardımcısı atandı

Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet'in ilk atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı 11 bakanlığa bakan yardımcısı ataması yapıldı. İşte yeni bakan yardımcıları...

  • 2339

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet, atama trafiğine hızlı başladı. 11 bakanlığa bakan yardımcısı atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre,   Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gümrük ve Ticaret, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Kültür ve Turizm, Maliye, Millî Eğitim, Millî Savunma ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına  bakan yardımcıları atandı. İçişleri Bakan Yardımcılığına atanan Sebahattin Öztürk dışındaki tüm isimlerin tamamı AK Parti eski milletvekilleri oluştu.

Atama kararnamelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanların imzaları yer aldı.

Haber Platosu, devlette "atama" fırtınasının, "Yıldırım" atamaların bu hafta başlayacağını duyurmuştu.

657 sayılı kanunun 59. ve 76. maddeleri ile 2451 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca yapılan bakan yardımcısı atamaları şöyle:

Aile ve Sosyal Politikalar: Mehmet Ersoy
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji:  Hasan Ali Çelik
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik: Orhan Yegin
 
Gümrük ve Ticaret: Fatih Çiftçi 

Gıda Tarım ve Hayvancılık: Mehmet Daniş

İçişleri:  Sebahattin Öztürk

Kültür ve Turizm: Hüseyin Yayman

Maliye: Cengiz Yavilioğlu

Milli Eğitim: Orhan Erdem

 Milli Savunma: Şuay Alpay

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme: Yüksel Coşkunyürek .

Bakmadan Geçme