15 Temmuz darbe girişimi Pelikan Dosyası'nı doğrulamıyor mu?

Ahmet Davutoğlu'nun ipinin çekildiği Pelikan Dosyası'ndaki iddiaların birçoğu,15 Temmuz darbe girişimi ile teyit edilmedi mi?

  • 3107

(CEMAL İNCESOYLUER) (HABER PLATOSU)

Bugün biliyoruz ki, 17-25 darbesindeki hedef Reis’ti. Söz konusu bakanlara açılacak Yüce Divan yolunda, esas hedef Reis’ti ve adım adım Erdoğan’a kurulan kumpas, ne hazindir ki kendi elleriyle kurduğu parti içinden ve kendisinin atadığı başbakandan geliyordu.

Ali Sarıkaya, Osman Sert, Taha Özhan, Hatem Ete ve Ertan Aydın gibi Hoca’nın danışmanları, eğitimli ve iyi yetişmiş isimlerdi. Dolayısıyla, Ahmet Davutoğlu’nun kafasına “Reise operasyon” fikrini, bunların empoze ettiği iddia ediliyor. Ki, sonuçların izini sürdüğümüzde, bu iddianın doğruluğu yönünde hiç kuşku yok.

 

Hoca, AK Parti’de ipleri ele geçirmek adına operasyon üstüne operasyon yaparken, belli ki FETÖ’de 15 Temmuz’a hazırlanıyordu. Oysa, özellikle dış politikadaki bütün teorileri çöken Ahmet Davutoğlu, “Yanlış yaptım-yanıldım” gibi insani ifadeleri söylemekten uzak bir kibirle, Türkiye’nin dört bir yanını ateş çemberine almaktan ve “değerli yalnızlık” adını verdiği fantastik bir anlayışla hatalarını devam ettirmekten geri durmuyor. Ego, kibir, enaniyet ve modern ifadeyle narsistlik bütün yapıya sirayet etmiştir. Hoca ve çevresi, yaptıkları tartışılmaz-sorgulanamaz tavrı içerisindedir.

 

Ve bugün… Bugün AK Parti’nin önündeki sorunlar daha da büyüktür. Salt FETÖ, PKK, PYD ve DAİŞ gibi eli kanlı terör örgütleriyle etkin mücadele, iktidarın tek derdi değil. Kuruluşundan bugüne kadar parti içine sızmış kripto FETÖ’cülerin ayıklanması çok önemli. Bütün partilerden daha çok, AK Parti bünyesinde FETÖ’cülerin olduğunu söylemek kahinlik değil. Bir prizma keyfiyeti içerisinde, en üst yöneticilerinden, mahalle temsilcilerine kadar AK Parti ciddi bir ayıklanma sürecini başlatmak zorundadır. Aksi takdirde, yeni 15 Temmuz denemelerini yaşayabilir.

 

Bunun yolu da bir erken genel seçimden geçiyor. Mart-Nisan 2017 tarihinde yapılacak bir erken seçimle, hem FETÖ ayıklanması, hem de parti içindeki operasyon heveslisi güruhun da kökü kazınabilir. Aksi takdirde, halk nezdinde hiçbir özgül ağırlığı olmayan birtakım siyasetçiler, yine orada-burada kumpas ve tertip peşinde koşarlar.

 

Reis’e bu ülkenin ihtiyacı var. 15 Temmuz’da bunu çok daha iyi anladık…

ANALİZİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme