'28 Şubat Davası bana göre çökmüş bir davadır'

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, 28 Şubat Davası'nda tanık olarak dinlendikten sonra yaptığı açıklamada, 'Dava bana göre çökmüş bir davadır.' dedi.

  • 1064

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, 28 Şubat Davası'nda "tanık" olarak dinlendikten sonra yaptığı açıklamada, "Dava bana göre çökmüş bir davadır." dedi.

Yılmaz, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinden ayrıldıktan sonra adliye önünde bir gazetecinin, "Mahkemede Sayın Erbakan'ın 'Kanlı mı kansız mı?' sözüne atıf yaptınız" sözü üzerine, "Gerginliği yaratan nedenleri sayarken onu da zikrettim. Bana göre o önemli bir kilometre taşıdır, tepe noktasıdır. Toplumda o dönemde yaşanan huzursuzluklarda zamanın hükümetinin önemli bir payı olduğunu söyledim." diye konuştu.

Bu açıklamanın iç savaş beyanı olarak algılandığını söyleyen Yılmaz, "İç savaş tehdidi olarak algılanabileceğini söyledim. Bir başbakan tarafından söylendiği için de orduda büyük bir huzursuzluk yarattığını söyledim." dedi.

"Hükümete hiçbir baskı yapılmadı"

O dönemde sivil hükümete bir müdahale olacağını hiçbir zaman düşünmediğini belirten Mesut Yılmaz, "Hükümete hiçbir baskı yapılmadı. O yazılanlar, çizilenler hepsi yalan dolandı. Ne bizim hükümet kurmamızda ne de hükümetten ayrılmamızda bize en ufak bir telkin bile gelmemiştir. Herkes dileğini söyleyebilir ama müeyyidesi olan bir baskı anlamında hiçbir şekilde telkin gelmedi" değerlendirmesinde bulundu.

"Dava, bana göre çökmüş bir davadır" ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Son kasetin sahte olduğu da ortaya çıktıktan sonra herhalde kısa zamanda sonuçlanacak. Ama Ergenekon davası gibi olacak, olan mazlum insanlara olacak, bugüne kadar eziyet çekmişler. Gerçi bu davada tutuklu yok ama bu davalara gidip gelmek bile başlı başına bir zulümdür. Böyle bir davada tanık olduğum için hicap duydum. Oradaki komutanların hepsi devlete hizmet etmiş insanlardı. Düzmece belgelerle, CD'lerle uzun zaman tutuklu kalmaları, devlet adına ayıptır."

Bakmadan Geçme