28 ülkedeki 115 şehirde aynı açıklama: Safe Passsage Now

28 ülkedeki 115 şehirde, sosyal medya üzerinden 'Safe Passsage Now' (Güvenli Geçiş Şimdi) sloganıyla örgütlenen mülteci hakları savunucuları, devletlerden mültecilere haklarını vermesini istedi

  • 769

 

Sosyal medya üzerinden 'Safe Passsage Now' (Güvenli Geçiş Şimdi) sloganıyla örgütlenen mülteci hakları savunucuları, İzmir'de de Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplandı. 28 ülkedeki 115 şehirde aynı anda okunan basın açıklamaları, Türkiye'de İzmir'den başka, Ankara ve Bodrum'da da yapıldı. İzmir'deki açıklamada, mülteci hakları savunucuları, farklı dillerde yazılmış 'Sınırlardan Önce İnsan Hayatı', 'Misafir Değil Mülteci' ve 'Savaşları Durdurun' yazılı dövizler taşıdı.

 

Avrupa Birliği (AB) sığınmacı krizine çözüm ararken Brüksel'de binlerce kişi, Avrupa'nın mülteci politikasını protesto ederek sığınmacılara haklarının verilmesi ve güvenli geçiş sağlanması için yürüyüş düzenledi.

Aralarında Uluslararası Af Örgütü'nün de olduğu 16 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği protestoya, Iraklı, Suriyeli ve Afgan sığınmacılar da katıldı.

 

Bakmadan Geçme