'3 Fırça 2016' minyatür sergisi açıldı

Küratörlüğünü Ceylan Harmancı'nın yaptığı, minyatür sanatından modern yansımalar sunan '3 Fırça 2016' minyatür sergisi Akatlar Kültür Merkezi'nde açıldı.

  • 878

Akatlar Kültür Merkezi'nde açılan ''3 Fırça 2016''sergisi minyatür sanatçıları Canan Demirel, Raif Aydın ve Serap Derinkök'ü ikinci kez bir araya getirdi.

Serginin açılışında AA muhabirine açıklama yapan Ceylan Harmancı, minyatürü daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini aktararak, 'Sanatçılarımız yüzyıllardır yapıldığı gibi devam ettirmiyorlar, kendi yorumlarını katıyorlar. Komikliğe kaçmadan, nazikçe modernleştiriyorlar. Çok hoş yorumlar ve tarzlar getiriyorlar. Amacımız, minyatürün herkesin beğenebileceği bir sanat olduğunu ispatlamak' dedi.

Serap Derinkök ise heyecanlı olduklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

'Canlı, göz alıcı renkler kullanmayı ve figür çalışmayı çok seviyorum. Özellikle insan figürü çalışmayı tercih ediyorum. İllüstrasyon çalışmaktan da çok zevk alıyorum. Geleneksel minyatür yapmıyorum ama minyatürün geleneksel kurallarının dışına çıkmamaya özen gösteriyorum.'

Canan Demirel de yeniliklere olan ilgisinden bahsederek, 'Sahip olduğum grafik tasarım bilgisine klasik minyatür üretim tekniklerini kullanarak günümüze uyarladığım pek çok çalışmada yer veriyorum. Bu yönde eserler üretiyorum. Çalışmalarımı yakından incelediğinizde eskileri yaşarsınız ama günümüze yönelik de ipuçları, renkler, tasarımlar vardır. Osmanlı öncesi Bizans'ı da Osmanlı'yı da günümüzü de eserlerimde görmek mümkündür' dedi.

Yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçıların 55 eserinin yer aldığı sergi, 7 Şubat'a kadar görülebilecek. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme