360 Derece Çekim Yapan Akıllı Telefon: Yezz Sfera

Yezz Mobile adlı telefon firması ürettiği Sfera adlı telefon modeliyle dünyanın ilk 360 derece görüntü kaydı yapan akıllı telefonu olma ünvanını alabilir.

  • 1225

Devamlı cebimizde taşıdığımız ve hayatımızda önemli bir yer tutan akıllı telefonlar sürekli gelişmeye ve yeni özelliklerle zenginleşmeye devam ediyor. Yezz Mobile adlı telefon firması ürettiği Sfera adlı telefon modeliyle dünyanın ilk 360 derece görüntü kaydı yapan akıllı telefonu olma ünvanını alabilir.

Amerikalı Yezz Mobile'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Sfera, ön ve arka kameralarında yer alan balık gözü lensi sayesinde 360 derece HD video çekimi yapabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda YouTube'da aktifleştirilen 360 derece video aktarımına da tam destek sunan telefon, sekizgen formuyla da ilginç bir tasarım felsefesine sahip. Bu tasarımı sayesinde tripod ve kask gibi aletlere takarak bir çekim ekipmanına dönüştürebildiğiniz cihaz bu özelliğiyle de oldukça kullanışlı görünüyor.

Teknik özellikleri bakımından da ideal bir akıllı telefon olan Yezz Sfera, 5.5 inçlik HD çözünürlükte bir ekrana sahip. 2 GHz gücündeki MediaTek Helio P10 işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama sunan cihazın hafızası 64 GB microSD kart ile arttırılabiliyor. 3000 mAh'lik bir bataryaya sahip olan cihaz Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle kutusundan çıkıyor.

Bir bağış fonu sayesinde gerçekleşen cihaz, yatırımcılarına 300 dolarlık bir fiyatla satılacak. Yezz Sfera‘nın perakende satış fiyatı 350 dolar olarak belirlenmiş durumda.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme