7 ay önce yazdık, bugün faş oldu! ABD, Türkiye'de yasa dışı dinleme mi yaptı?

Dün öğleden sonra ajanslara bir son dakika haberi düştü: Son İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Zarrab dosyasına bakan savcılara soruşturma.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Reza Zarrab'ın yargılandığı davanın eski savcısı Preet Bharara ile savcı Joon H Kim hakkında soruşturma başlattı. Peki Türk yargısı niye bu adımı attı? Haber Platosu 7 ay önce resmi makamları ve kamuoyunu hangi haber analizi ile uyarmıştı?

(SEMİH GÜNDÜZ) (HABER PLATOSU ÖZEL)

Haberplatosu.com tam 7 ay önce yazdı, gündeme taşıdı; gerçek bugün ortaya çıktı!..

7 ay önce dikkat çektiğimiz skandal 2 gün önce şu satırlarla yansıdı medyaya: 

Sarraf davasında yeni tape iddiası! Kim dinledi? Rıza Sarraf davasında kabul edilen son iddianamede Sarraf’ın Miami’de tutuklanmasından önce 2015 yılında yapılan dinlemelerin de tapeleri yer alıyor.

Ardından asıl bomba haber bugün geldi, İstanbul'dan...

Neydi haber?

Özetle şöyle:

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Zarrab dosyasına bakan savcılara soruşturma...

Türkiye Rıza Sarraf ve Halkbank meselesinde Türkiye'yi yasa dışı bir şekilde dinleyerek bilgi ve belge mi toplamıştı? 

Evet; Türkiye onlarca cephede 7 düvele karşı çetin bir mücade verirken dün öğleden sonra ajanslara flaş haber olarak düşen gelişme bu mücadelenin son göstergelerinden biriydi.

Önce haberin ayrıntılarına bakalım...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara ve savcı Joon H. Kim hakkında, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılıkça yapılan yazılı basın açıklamasında, ABD'nin Türkiye'de yasa dışı dinleme de yapmış olma ihtimalini akıllara getirebilecek detaylar vardı.

İşte açıklamanın o bölümü:

"ABD'nin Newyork Güney Bölge Mahkemesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada, Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önce soruşturmaya konu bir takım soruşturmalardaki bilgi, belge ve kayıtların delil olarak kullanıldığı iddiası üzerine yapılan inceleme ve araştırmada, avukat Cathy Fleming'in Newyork Güney Bölge Mahkemesi'nde vermiş olduğu 30.10.2017 tarihli yeminli ifadeden de anlaşıldığı üzere, 'Yargılama dosyasına sunulan belge ve delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğunu' beyan ettiği tespit edilmiş, söz konusu 15 sayfadan ibaret yeminli ifade ABD adli sisteminden internet üzerinden temin edilerek ifadede bahsi geçen verilen kim tarafından ne şekilde elde edildiği ve mahiyetinin ne olduğu konusunda soruşturma başlatılmıştır." 

 

Türkiye niye, nasıl, niçin meydan okuyordu ABD'ye... Ne demek istiyorduk bu açıklama ile? Yani şu: Türkiye resmen ABD'ye soruyordu: O belgeleri nereden, kimlerden buldunuz?

İşte bundan tam 7 ay önce Haber Platosu olarak bu konuya dikkat çekmiştik.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme