9 DHKP-C'liye yakalama kararı

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği,şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesinden sorumlu oldukları ve eylemin talimatını verdikleri gerekçesiyle DHKP-C Terör örgütünün yöneticisi hakkında yakalama kararı çıkardı.

  • 914

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği geçtiğimiz yıl odasında DHKP-C'li teröristlerce şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesinden sorumlu oldukları ve eylemin emrini verdikleri gerekçesiyle DHKP-C terör örgütünün 9 üst düzey yöneticisi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Savcılık talep etti

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ile ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, eylemin DHKP-C terör örgütünün ülke genelinde gerçekleştirdiği sansasyonel eylemlerden biri olduğunu, örgütün merkez komitesinin talimatı olmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını belirledi.

Telefonlar örgütün çıktı

Eylem günü savcının odasına giren ve şehit eden iki şüphelinin örgütün merkez komitesi ile irtibatlı oldukları yönünde çeşitli deliller elde eden Başsavcılık, odadaki iki teröristin eylem süresince Yunanistan ve Bulgaristan ile sürekli telefon görüşmeleri yaptıklarını saptadı. Bu görüşmelerin yapıldığı telefon hatlarının terör örgütünün yayın organlarına ait olduğunu saptayan savcılık, tüm bu bulgular kapsamında eylemin Merkez Komite üyesi konumundaki yöneticiler tarafından planlandığını, ve bu yöneticilerin eylemin sonuçlandırılmasında etkili olduklarını saptadı.

İşte o isimler

Savcının katliamdan sorumlu oldukları gerekçesiyle DHKP-C Merkez Komitesi üyeleri; Nuri Eryüksel, Zerrin Sarı, Seher Demir, Faruk Ereren, Mesut Demirel, Hüseyin Fevzi Tekin, Şerefettin Gül, Sadi Naci Özpolat ve Musa Aşoğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talep edildi.

Tutuklamaya yönelik yakalama kararı

Talebi değerlendiren İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın tutuklamaya yönelik yakalama kararı talebini kabul etti. Hakimlik kararında, söz konusu eylemin silahlı terör örgütünün Merkez Komitesi'nin bilgisi, onayı ve talimatı olmadan gerçekleştirilmesinin terör örgütlerindeki hiyerarşik yapılanma nazara alındığında mümkün olmadığına yer verildi. Şehit savcının odasına asılan terör örgütü bayraklarının ölü ele geçirilen iki saldırganın Merkez Komite ile irtibatlarını ortaya koyduğu kaydedilen kararda, saldırganların HTS kayıtlarının da terör örgütü yöneticileri ile irtibatlarını kanıtladığı belirtildi. Adreslerinde bulunamayan ve bir bölümünün yurtdışında olduğu değerlendirilen şüpheliler hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu, soruşturma aşamasında alınan tanık beyanları, gizli tanık ifadeleri ve hazırlık evrakı kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesinin gerekli olduğu hükmedilen kararda, 9 şüpheli hakkında yakalama müzekkeresi düzenlenmesi istendi. Başsavcılığın yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüpheli ile ilgili ayrıca Kırmızı Bülten ve iade sürecini de başlatacağı öğrenildi.

Bakmadan Geçme