ABD Mahkemesi Bazı Samsung Cihazların Satışını Yasakladı

Apple ve Samsung arasında yıllardır devam eden patent davalarında yeni bir gelişme yaşandı. Bazı Samsung cihazlarına satış yasağı getirildi.

  • 703

Bir yönetmen olsam 2011 yılından bu yana Samsung ve Apple arasında Amerika’da devam eden patent davalarını kesinlikle beyaz perdeye taşırdım. Yaklaşık iki ay boyunca dünya devi şirketler arasında gerçekleşen anlaşma ve Samsung’un yarım milyar dolar ödeme yapmasıyla davaların artık kökten bittiği sanılıyordu, ancak sahneye bir kez daha ABD Bölge Yargıcı Lucy Koh çıkarak birçok Samsung cihazının satışına yasak getirdi.

Satışına yasak getirilen cihazlar şunlar: Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 ve Stratosphere. İlginizi çekebilir>> LG G5'in tasarımı şekilleniyor

Listeye bakıldığında en güncel cihazın 2012 yılında tanıtılan Galaxy S3 olduğunu görüyoruz. Söz konusu telefonların hiçbiri şu an Amerika’da satılmazken, Samsung’un bu noktada maddi bir zararla karşılaşması söz konusu değil. Aynı şekilde tüketicilerin de satış yasağından etkilenmeyeceğini söyleyebiliriz. 

Ancak bu karar daha sonra yaşanacak patent davaları için emsal karar oluşturabilir. Zira olası patent davalarında cihaz satışlarını durdurmak daha kolay bir hal alabilir. Telefonunuzda Olmazsa Olmaz Eğlenceli 7 Uygulama (function () { var tpl = document.createElement('script');tpl.type = 'text/javascript';tpl.async = true; tpl.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'cdn.tooplay.com/players/232/p.js?ts=' + new Date().getTime(); var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(tpl, s); })();www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme