ABD'de Cumhuriyetçi aday adayları kozlarını paylaştı

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi aday adaylarından Cruz, Rubio ve Carson, cumartesi günü Güney Carolina'da yapılacak ön seçimlere az bir zaman kala canlı yayında izleyicinin karşısına çıktı

  • 757

WASHINGTON

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi aday adaylarından Teksas Senatörü Ted Cruz, Florida Senatörü Marco Rubio ve beyin cerrahı Ben Carson, cumartesi günü Güney Carolina'da yapılacak ön seçimlere kısa bir zaman kala canlı yayında izleyicinin karşısına çıktı.

Amerikan CNN kanalında Anderson Cooper'ın moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında aday adayları, tek tek izleyicinin karşısına çıkarak hem moderatörün hem de salondaki izleyicilerin sorularını cevapladılar.

Obama yönetiminin Küba ile ilişkileri düzeltme yolundaki adımlarını 'gerçek bir hata' olarak değerlendiren Ted Cruz, ayrıca Obama'nın mart ayında Küba'ya yapacağı ziyareti de eleştirerek 'Castro ailesi iktidardayken Küba'yı ziyaret etmezdim' ifadesini kullandı.

Cruz'un vatandaşlığında sorun var mı?

Amerikalı bir annenin çocuğu olarak Kanada'da doğmuş olması sebebiyle zaman zaman 'ABD dışında doğan bir kişi başkan olabilir mi?' tartışmalarına da konu olan Cruz, canlı yayında bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacağını belirtti.

Anketlerde ve bugüne kadarki ön seçimlerde Cruz'a yakın bir şekilde yarışı götüren Marco Rubio da Obama'nın Küba'ya yapacağı ziyareti eleştirerek, 'Küba'da Amerikan-karşıtı komünist bir diktatörlük olduğu sürece bu ülkeye gitmezdim' değerlendirmesinde bulundu.

Rubio: 'Trump, yalancının biri'

Daha önce Trump ile aralarında 'yalancı' tartışması yaşanan Rubio, programda bu sözünün arkasında olduğunu ve Trump'ın güvenilmez ve yalancı bir aday olduğunu belirtti.

Farklı toplumsal kesimlere mensup yöneticilerin kendisini desteklediğini ve bunun kampanyasına büyük fayda sağladığını anlatan Rubio, bu durumun diğer aday adaylarına kıyasla kendi adına çok önemli bir artı olduğunu anlattı.

Programdaki bir diğer aday adayı Ben Carson ise hükümet ile Apple şirketi arasında San Bernardino saldırısının faillerinden birine ait cep telefonunun 'hacklenmesi' çerçevesinde yaşanan anlaşmazlığa değinerek, 'Muhtemelen Apple'ın hükümete güvenmemek için nedenleri var; bizim bu durumdan kurtulmamız gerekir' açıklamasını yaptı.

1 Şubat'ta Iowa eyaletinde başlayan ve 9 Şubat'ta New Hampshire'da devam eden başkanlık ön seçim süreci, Cumhuriyetçi aday adaylarının 20 Şubat'ta Güney Carolina ve 23 Şubat'ta Nevada'da gerçekleştirecekleri ön seçimlerle devam edecek.

Muhabir: Hakan Çopur

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme