ABD'de Ermeni iddialarına karşı Türkiye'ye destek yürüyüşü yapılacak

ABD'de yaşayan Türk ve Müslüman toplumunun yanı sıra farklı etnik ve dini kesimden yaklaşık 10 bin kişi, yarın başkent Washington'da 'barış ve dayanışma' yürüyüşü yapacak.

  • 1092

ABD'de 150’den fazla Türk-Amerikan derneğini tek çatı altında toplayan Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC), 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan’da Türkiye’yi hedef alan Ermeni iddialaranı bu yıl çok daha güçlü şekilde protesto etmeyi planlıyor.

Önceki yıl Türk bayraklarıyla Beyaz Saray önünde başlattıkları yürüyüşü Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde 7 bin kişiyle sonlandıran komite, bu yıl Müslüman toplumun üyelerinin yanı sıra farklı etnik ve dini kesimden binlerceTürkiye dostuyla sayıyı 10 bine ulaştırmak istiyor.

TACS kurucu başkanlarından İbrahim Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Türkiye'nin üstüne atılmak istenen bir iftira bulunduğunu belirterek, "Bu duruma 'Dur' demek için bir çağrı yaptık. Barış ve Dayanışma çağrısı. İnsanları birlik olmaya çağırdık. Dünyada evsizlere evini açan, mazlumların sesi olan Türkiye’yi ve onun dış politikasını desteklediğimizi haykıracağız."

Metro, otobüs ve açık hava reklam panolarına ilanlar asıldı

Uyar, yürüyüş haricinde, önceki yıl olduğu gibi bu sene de başkent Washington, New York, Teksas gibi eyaletlerde metro durakları, otobüsler ile reklam panolarına "Türkiye'ye destek oluyoruz" içerikli ilanlar verdiklerini anlatan Uyar, ilanlarla Türkiye’nin, bölgesindeki insani yardım faaliyetleri ve terörizmle mücadelesine işaret etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

"lethistorydecide" etiketiyle kampanya

Öte yandan yönlendirme komitesi, sosyal medyada da Ermeni yalanlarına dikkati çekmek için kampanya başlattı. “lethistorydecide” (tarih karar versin) etiketiyle Twitter’da paylaşımda bulunulurken, etiketin özellikle yarın dünya listesine girmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme