Açlık ve susuzluğun pençesinden hayata kaçış

Suriye'de Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılardan 3 çocuğuyla günlerce yürüyüp aç, susuz kalan Fatma Hava, Türkiye'ye ulaşmanın ve güvenli bir yerde kalmanın mutluluğunu yaşıyor.

  • 600

Suriye'de Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılardan 3 çocuğuyla birlikte kaçıp, günlerce süren zorlu yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaşan Fatma Hava, şimdi güvenli bir yerde olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Son zamanlarda Rusya'nın da desteğini alan Esed rejiminin sivil yerleşim merkezlerine saldırılarından kaçan onlarca kişi, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde hayatlarını sürdürüyor.

Cebel Ekrad bölgesine yönelik bombardımana maruz kalan 40 yaşındaki Fatma Hava da zorlu yolculuğun ardından 3 çocuğuyla Türkiye'ye ulaştı. Savaş bölgesinde yaşadıkları zorlukları AA muhabirine anlatan Hava, Rus savaş uçaklarının bombardımanından canlarını zor kurtarıp, üç çocuğuyla günlerce aç ve susuz kalarak Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

Bulundukları bölgelerdeki sivil yerleşim yerlerine yağmur gibi bomba yağdığını ifade eden Hava, 'Rus saldırıları ölümlere sebep oluyor. Bugüne kadar evimizi terk etmek istemedik fakat çocuklarımızın can güvenliği gittikçe tehlikeye giriyordu, kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. En son bizim mahalleye bomba atıldı. Gözümle bir adamın saldırı sonucu kafasının havada uçtuğunu gördüm. Son çare Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldık. Burası bizim için güvenli ve rahat bir bölge. Suriyeliye hayatlarını sürdürebilecekleri her türlü rahatlık sağlanıyor. Buradan Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür ediyorum' dedi.

'Günlerce dağlarda aç, susuz bekledik'

Fatma Hava, bombardımandan kaçarken günlerce dağlarda beklediklerini anlatan Hava, 'Kocam ve iki kızım yanımda değildi. Onun için 3 çocuğumla büyük sıkıntılar çektik. Suriye'de bir evde 45 gün bekledik. Daha sonra ölümü göze alarak Türkiye'ye gelmek üzere yola çıktık. Çocuklarım, yaşları küçük olduğu için yürümekte sıkıntı çekiyordu. Günlerce aç, susuz ve soğuk gecelerde dağlarda bekledik. Buraya geldikten sonra yetkililer bizi iki gün misafir etti, barınma merkezine aldı' ifadelerini kullandı.

Barınma merkezindeki olanakların iyi olduğuna dikkati çeken Hava, 'Burada bize bir oda verdiler. Bütün ihtiyaçlarımız giderildi. Allah sizlerden razı olsun' dedi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme