Adana'da nehire atlayıp intihar eden kadını polis suni tenefüsle kurtardı

Adana'da eşiyle tartıştıktan sonra nehre atlayan genç kadın, sudan çıkartıldıktan sonra bir komiser tarafından suni teneffüs ve kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü

  • 3442

 

Olay, Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, eşi İsa D. (35) ile ekonomik nedenlerden dolayı tartışan Fatma D. (32), evden çıkıp Seyhan Nehri kıyısına geldi. Fatma D., burada bir süre düşündükten sonra terliklerini çıkartıp nehre atladı. Bu sırada motosikletiyle nehrin kenarına gelip sigara içen Uğur Büyükaslan, kadının atladığını görünce suya doğru koştu.

Büyükaslan elini uzattı ancak kadın tutamadı. Bunun üzerine Büyükaslan, üzerindeki montu çıkartıp kadına doğru uzatarak tutmasını istedi. Büyükaslan, montu tutan kadını çekerek nehirden çıkardı. Olay yerine gelen Erdoğan Çıtak Yarbaşı Polis Merkezi ekipleri, yuttuğu suyun etkisiyle kendinden geçen kadına yağmur nedeniyle açtıkları şemsiyenin altında müdahale etti. Komiser Müslüm Aras ise, üzerindeki montu ve kazağı çıkartıp kadının üzerine örttü.


Komiserin yaptığı kalp masajı ve suni teneffüs ile nefes almaya başlayan kadın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Adana Numune Eğitim ve AraştırmaHastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan kadının yapılan erken müdahale sayesinde hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Genç kadını nehirden çıkaran Uğur Büyükaslan, "Nehir kenarında durup sigara içiyordum, suyun kenarına geldi, atladığını gördüm. Hemen nehrin kenarına gidip montumu çıkartıp ona uzatarak tutmasını söyledim. O tutunca da ben çekip çıkardım" dedi.

Bakmadan Geçme