Adıyaman'da 'İletişim ve Motivasyon' semineri

Anadolu Ajansı AA Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şaban Kızıldağ, 'Almanya, 1 milyar 680 milyon nüfusa sahip 57 Müslüman ülkeden daha çok katma değer üretiyor' dedi.

  • 843

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şaban Kızıldağ, 'Almanya, 1 milyar 680 milyon nüfusa sahip 57 Müslüman ülkeden daha çok katma değer üretiyor' dedi.

Kızıldağ, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen 'İletişim ve Motivasyon' konulu seminerde, yaklaşık 9 yıldır aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 57 Müslüman ülke üzerinde çalışma yaptığını hatırlattı.

Söz konusu ülkelerin toplam nüfusunun 1 milyar 680 milyon olduğunu belirten Kızıldağ, 'Müslüman ülkelerin teknoloji, eğitim, sağlık, spor ve marka katma değer kategorilerindeki üretimleri Almanya'nın yarısı bile değil. Yani Almanya, 1 milyar 680 milyon nüfusa sahip 57 Müslüman ülkeden daha çok katma değer üretiyor. Almanya'nın geçen yılki milli geliri yaklaşık 2 trilyon dolar. 57 ülkenin toplam milli geliri ise 4 trilyon dolar civarında. 57 ülke içerisinde Türkiye 821 milyar dolarla birinci sırada bulunuyor. Sadece İPhone'un 2014 yılı dünya genelindeki satış cirosu ise 821 milyar dolar' dedi.

Kızıldağ, verilen eğitim ve iletişim modellerinin gözden geçirilmesi önerisinde bulundu.

İnsan karakterinin 0-12 yaş arasında oluştuğunu anlatan Kızıldağ, bunun büyük bir bölümünün ise 7 yaşına kadar şekillendiğini işaret etti.

'Kıvamında bir insan olabilmek için hukuku, anayasası, adaleti ve ekonomisiyle iyi bir devlet lazım' diyen Kızıldağ, devletten sonra ise iyi bir aile, eğitim ve çevre gerektiğine dikkati çekti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme