• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti, Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Ekici için hukuki süreç başlattı

AK Parti, Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Ekici için hukuki süreç başlattı

AK Parti Grup Başkanlığı, CHP'li Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hede alan sözleri hakkında 'TBMM AK Parti Grubu olarak, siyasi adaptan yoksun bir şekilde devletimizin en üst makamına yönelik bu hakaretler için gerekli hukuki süreci başlatıyoruz' açıklaması yaptı.

  • 535

"Bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım....  Çünkü, şuurunu kaybetmiş ve sizin gibi… Sizler gibi ruhunu, beynini, düşüncesini teslim etmiş bir grupla karşı karşıyayız. Arkadaşlar, utanmasanız peygamber diyeceksiniz ya! Utanmazsanız peygamber... Bu Türkiye'yi ateşe sürükleme içerisinde, ülkeyi felakete iten, ülkeyi ateş çemberine iten bir kişiyle karşı karşıyayız değerli arkadaşlarım.... Ruhunu tedavi ettirmezsek ülkemiz bir felakete gidecek.." 

CHP Milletvekili Akif Ekici'nin bu sözleri TBMM Genel Kurulunda infiale sebep oldu.

AK Parti grubu Ekici'nin bu sözlerine sert tepki gösterdi.


TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM İçtüzüğü'nün 163. maddesi gereğince Ekici'ye, Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif etti.

Buldan, çıkarma cezasını Genel Kurulun onayına sundu. Muhalefet milletvekillerinin ret oylarına karşılık, AK Parti'li milletvekillerinin oyuyla CHP'li Ekici'ye Meclisten iki birleşim geçici çıkarılma cezası verildi.

AK Parti Grup Başkanlığı ise "TBMM AK Parti Grubu olarak, siyasi adaptan yoksun bir şekilde devletimizin en üst makamına yönelik bu hakaretler için gerekli hukuki süreci başlatıyoruz" açıklaması yaptı.

AK Parti Grup Başkanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda "Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarılma" cezası verilen CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin ifadeleri ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

 

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

"Erdoğan'ın ruhunu tedavi ettirmezsek ülkemiz bir felakete gidecek" deyince TBMM karıştı

Ekici'nin sözleri ve sonrasında yaşananlar, TBMM tutanaklarına böyle yansıdı

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Bülent Turan, Naci Bostancı, İlknur İnceöz ve Coşkun Çakır'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde, Ekici'nin, kürsüden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik son derece çirkin ve fütursuz ithamlarda bulunduğu belirtildi.

"Bu milletvekilinin kendi seviyesiz ve ahlak dışı üslubu ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine fütursuzca hakaret etmesi, Türk demokrasisi adına utanç verici bir olaydır" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Parti Grubumuz, bu saldırgan ve seviyesiz davranışa karşı haklı tepkisini ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’na yönelik bu saygısız ve mesnetsiz ifadeler, sadece o makama değil, onu seçen milletimize karşı yapılmıştır.

TBMM AK Parti Grubu olarak, siyasi adaptan yoksun bir şekilde devletimizin en üst makamına yönelik bu hakaretler için gerekli hukuki süreci başlatıyoruz. Siyaset adamlığına ve temsil makamına yakışmayacak hadsiz söylemleri esefle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'nu ve yönetimini bu konuda göreve davet ediyoruz. Gereken duyarlılığı göstermedikleri takdirde bu suça göz yumarak ortak olacaklardır."

Bakmadan Geçme