Angela Merkel o açılışa gelmeyecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Kilis'teki açılışa katılmayacağı açıklandı

  • 856

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kilis'teki açılışa katılmayacak. Merkel'in gelmeyeceğine ilişkin açıklama sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapıldı. Kilis'te mülteciler için yapılan yeni tesislerin açılışına katılması beklenen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'ye ziyaret planı olmadığı açıklandı. AFP'nin haberine göre; Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, "Son günlerde 16 Nisan'daki seyahat hakkında birçok soru aldım ve hiçbir zaman teyit etmedim" dedi.

Seibert, "16 Nisan'da, yani bu Cumartesi günü Merkel'in Türkiye'ye gelmeyeceğini" belirtti. Alman Sözcü, Merkel'in beklenen bu ziyareti neden gerçekleştirmeyeceğine ilişkin bir bilgi vermedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU 'MERKEL GELECEK' DEMİŞTİ

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB'den yetkililerin 16 Nisan'da Kilis'e gelerek, Kilis'te inşa edilen okul ve hastanenin açılışına katılacağını söylemişti.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in Türkiye'ye daha sonraki bir tarihte ziyaret gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Bakmadan Geçme