Ankara'daki patlamada ölenler son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerde bazıları bugün son yolculuğa uğurlandı

  • 2029

Ankara’daki terör saldırısının kurbanlarından altısı için Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Lise öğrencileri Destina Peri Parlak, Atakan Eray Özyol, Dorukhan Yusuf Özdemir, üniversite öğrencileri Elvin Buğra Aslan, Zeynep Başak Gülsoy ile Fehmi Çetinkaya'nın naaşları Karşıyaka Mezarlığı Camisi'ne getirildi.

Terör saldırısının kurbanlarından Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Destina Peri Parlak'ın tabutunun önüne beyazlar içindeki fotoğrafı, üzerine ise duvak ve Beşiktaş atkısı konuldu.

ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

Destina'nın annesi Hacer Parlak, gözyaşları içinde "Bu dünya çok kötü annem. Babana gönderiyorum seni, baban bakacak sana bundan sonra. Kızım duy sesimi, kalk ne olur, 'ben iyiyim' de. Sensiz nasıl nefes alacağım" sözleriyle kızına son kez seslendi.

Parlak, kızının tabutu başında fenalık geçirdi. Arkadaşları da Destina'nın tabutu başında gözyaşı döktü.

FORMASIYLA UĞURLANDI

Özel Matfen Temel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Dorukhan Yusuf Özdemir'in tabutuna da basketbol genç takımında kaptanlığını yaptığı Altınel Spor Kulübü'nün forması konuldu.

“YAVRUM NE YAPTI?”

Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Atakan Eray Özyol'un tabutunun başında ağlayan annesi, güçlükle ayakta durabildi. Özyol'un annesi, "Kim verecek yavrumun hesabını, nasıl koydular tabutun içine, nasıl bir ateştir bu Allah'ım yardım et. Yavrum ne yaptı size soruyorum" sözleriyle feryat etti.

DUVAK VE KARANFİL

Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy'un Türk bayrağına sarılı tabutuna, beyaz duvak ve kırmızı karanfil konuldu. Ayakta durmakta zorlanan anne, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

GENÇLERBİRLİĞİ FUTBOLCULARI DA CENAZEDE

Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret bölümü 1. sınıf öğrencisi Elvin Buğra Aslan'ın cenaze törenine Gençlerbirliği futbolcuları İrfan Can Kahveci ve Ahmet Çalık ile Gençlerbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarları katıldı.

Gençlerbirliği ve Fenerbahçe altyapılarında futbol ve basketbol oynayan Aslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine Gençlerbirliği forması ve atkısı bırakıldı. Törenin ardından Aslan'ın tabutu, tekbir sesleriyle omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Cenaze törenine bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze törenine katılımın fazla olması nedeniyle cami girişine pek çok araç alınmazken, çok sayıda vatandaş da camiye yürüyerek geldi.

İMAM: BEN DE ÇOCUĞUMU KAYBETTİM

Öte yandan, cenaze namazını kıldırdıktan sonra topluluğa seslenen Karşıyaka Camisi imamı Münir Özcan, birlik çağrısı yaparak, "Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarını çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de evladımı kaybettim" dedi.

KADINLAR DA SAF TUTTU

Öğle namazın müteakip kılınan cenaze namazında, hayatını kaybedenlerin yakınları arasında bulunan bazı kadınlar da saf tuttu.

Cenaze namazları Karşıyaka Camisi'nde kılınan 6 kişi ile Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılınan üniversite öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ve esnaf Cemal Özdiker'in cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ile arkadaşı Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy'un cenazeleri yan yana toprağa verildi.

Çalkınsın'ın kabrine Trabzonspor forması bırakıldı. İki arkadaşın anneleri, çocuklarının mezarı başında birbirlerine sarılarak ağladı.

KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL DA CENAZE TÖRENİNDE

Eski CHP Keçiören İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever için Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Yurtsever'in yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Genel Sekreter Önder Sav ile Murat Karayalçın, eski MYK üyesi Umut Oran, bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri katıldı.

Törende Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da bulundu.

Kılınan namazın ardından Yurtsever'in cenazesi toprağa verildi.

Kılıçdaroğlu, camiden ayrılırken Mehmet Yurtsever'in eşi Gülhan Yurtsever'e başsağlığı ve sabır diledi.

Saldırının meydana geldiği gün CHP Altındağ İlçe Başkanlığının Ulucanlar'da düzenlediği Danışma Kurulu toplantısına katılan Yurtsever, Balgat'taki evine gitmek için Güvenpark yakınındaki duraktan otobüse bindi. Yurtsever, terör saldırısında ağır hasar gören otobüste yaşamını yitirdi.  

Keçiören'de üç dönem ilçe başkanlığı yapan Yurtsever, Ankara Büyükşehir Belediyesinde iki dönem meclis üyeliği, Hamza Kırmızı'nın Keçiören belediye başkanlığı döneminde ise başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

2007 genel seçimlerinde CHP'den Ankara milletvekili adayı olan Yurtsever, 65 yaşındaydı.

“OĞLUMU SON KEZ DAHA ÖPEYİM”

ODTÜ öğrencisi Ozan Can Akkuş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, yakınları tarafından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne getirildi.

Namaz öncesi tabut başına gelen anne Senem Akkuş, "Benim yaşama sebebim. Oğlumun resmini bana getirin, son bir kez daha öpeyim. Gururum Ozan" diyerek gözyaşı döktü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cami bahçesinde bekleyen anne Senem ve baba Nuri Akkuş ile çocukları Ceren ve Azra'ya taziye dileklerini iletti.

Şahin'in omuzuna başını koyan baba Nuri Akkuş gözyaşlarını tutamadı.

Çocuklarına da sarılan baba Nuri Akkuş, namaz sonrasında oğlunun tabutunu okşadı.

Akkuş'un cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlıktaki aile kabristanına defnedildi.

ŞARKIŞLA’DA DEFNEDİLDİ

Saldırıda ölen 66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine getirildi.

İğdecik köyünde muhtarlık önünde helallik alınmasının ardından cenaze, köy mezarlığında kılınan namazın ardından defnedildi. Alevi dedesi tarafından mezarlıkta da helallik alındı.

Ayşe Bilgilioğlu'nun yaz aylarında köye geldiği, kışın da emekli eşi Bahattin Bilgilioğlu ile Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Çankaya ilçesinde apartman görevlisi olduğu öğrenilen çiftin patlama sırasında eve dönmek için durakta beklediği belirtildi.

Patlamada ağır yaralanan Bahattin Bilgilioğlu'nun da Ankara Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Bilgilioğlu'nun oğlu Mehmet Bilgilioğlu, Türkiye'de son dönemde yaşanan acıların kendi ocaklarına da düştüğünü söyledi.

Türkiye'nin karanlığa itilmek istendiği belirten Bilgilioğlu, "Bizim canımız yandı. (Terör) Bizi anasız bıraktı. Bazılarına da evlat acısı yaşatıyorlar. Maalesef kötü süreçlerden geçiyoruz. Dileriz böyle olaylar bir daha yaşanmasın. Benim annem, babam yıllar önce köyden çıkıp ekmek için gurbete gittiler. Belki çok güzel yaşayacakları çağlarda biri hayatını kaybetti, biri yaralandı. Tek suçları durakta otobüs beklemekti" diye konuştu.

Cenazeye katılan CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da en çok bu dönemlerde birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Artık acı yaşamak istemiyoruz. Bu ülke bunları hak etmiyor. Meclisteki dört siyasi parti teröre karşı dik duruş sergilemeli ve ortak hareket etmeli" diye konuştu.

BAŞMÜFETTİŞE VEDA

Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Oğuzhan Dura'nın cenazesi, memleketi Samsun'a götürüldü.

Dura'nın cenazesi, İlkadım ilçesinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki aile kabristanlığında defnedildi.

İTALYA BİLETİNİ BİLE ALMIŞTI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Kerim Sağlam için Tokat’ın Turhal ilçesinde Ray Mahallesi Cemevi'nde tören düzenlendi.

urada Sağlam'ın annesi Fatma, ablası Perihan ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Hüseyin Sağlam da taziyeleri kabul etti.

Törenin ardından cenaze aracına alınarak şehir mezarlığına götürülen Sağlam'ın cenazesi, Turhal İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi.

Defin sırasında fenalık geçiren anne Fatma Sağlam'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu arada, Sağlam'ın birkaç gün sonra eğitim faaliyetlerine katılmak üzere İtalya'ya gitmek üzere uçak bileti aldığı öğrenildi.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) personeli Mehmet Alan için İstanbul’da tören düzenlendi.

Mehmet Alan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Fatih Camisi'ne getirildi.

Alan'ın babası Hacı Mustafa, dedesi Abdülbaki, kardeşleri Yusuf, Fatih ve Ömer Faruk Alan cenazede taziyeleri kabul etti.

Alan'ın yakınlarının sarılarak gözyaşı döktüğü tabutuna, taraftarı olduğu Fatih Karagümrükspor'un flama ve atkısı bırakıldı.

Cenaze namazına Alan'ın annesi Hatice Alan, ailesi, iş ve okul arkadaşlarının yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve vatandaşlar da katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MTA ve Hacettepe Üniversitesi'nin cenazeye çelenk gönderdiği görüldü.

Alan'ın cenazesi, öğlen vakti kılınan cenaze namazı sonrası Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi. (NTV)

Bakmadan Geçme