Apple Watch İle Drone Uçurdular!

Tayvanlı geliştiriciler, geliştirme aşamasındaki yeni uygulamaları aracılığıyla akıllı saat Apple Watch üzerinden drone uçurdular.

  • 714

Tayvanlı teknoloji araştırmacıları insansız hava araçları olan drone'ları akıllı saat Apple Watch ile uçurdular ve başarılı bir şekilde kontrol etmeyi başardılar.

PVD+'ın yaptığı uygulama sayesinde Apple Watch ile yaptığınız hareketler komut olarak algılanıyor ve bu sayede drone hareketlerine müdahale edilebiliyor. Basit el hareketleriyle yönetilebilen dronelar için başka ek bir aksesuar ya da komuta ihtiyaç kalmıyor. Şuanda test aşamasında olan uygulamanın ilk test sonuçları ise oldukça başarılı.

Araştırmacılar bu uygulama haricinde el hareketleri aracılığı ile ışık seviyeleri ve renkleri denetleyen bir uygulama ve Star Wars: Güç Uyanıyor filminde yer alan droid robota benzer bir cihaz üzerinde çalışıyor. Çektikleri kısa videoda karmaşık bir şekilde yönetilebilen droneların aslında ne kadar kolay hareket ettirilebileceğinin altını çizen PVD+, Dong adı verdikleri uygulamayı kısa süre içerisinde App Store'da kullanıcılara sunmayı planlıyor.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme