Ara Güler, hayatını anlatan belgeselin İKSV festivaline alınmamasına ne dedi?

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, hayatını anlatan 'İstanbul'un Gözü' belgeselinin, İKSV Film Festivaline kabul edilmemesine ilişkin, 'Benim için buruk bir duygunun kaynağı olmuştur' dedi.

  • 911

İSTANBUL

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, hayatını anlatan "İstanbul'un Gözü" belgeselinin, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Film Festivaline kabul edilmemesine ilişkin, "Belirtmeliyim ki belgeselin İKSV Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yer almaması, benim için buruk bir duygunun kaynağı olmuştur." açıklamasında bulundu.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nde ödül alan belgesel "İstanbul'un Gözü"nün İKSV Film Festivali'ne kabul edilmemesi üzerine basında çıkan haber ve yorumların, kendisinin de konu üzerinde görüş belirtmesini gerektirdiğini bildirdi.

Ara Güler, şunları kaydetti:

'İstanbul'un Gözü'nü (The Eye of İstanbul) izledim. İyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Nitekim, Washington DC Bağımsız Film Festivali'nde en iyi film ödülünü aldı. Dilerim bu eser başka ödüllerle de taçlandırılır. Belirtmeliyim ki belgeselin İKSV Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yer almaması, benim için buruk bir duygunun kaynağı olmuştur. Ancak yukarıda söylediğim gibi, bu tür durumlar her zaman olabilir. Yeri gelmişken, bu eseri yaratan yönetmenler Binnur Karaevli, Fatih Kaymak ve tüm film ekibine, bu değerli çalışmaları için teşekkürü bir borç bilirim.

Bakmadan Geçme