ATO'dan Ankara'ya 3,5 milyon liralık "can suyu"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, terör olaylarının ardından, Ankara'yı ekonomik ve sosyal açıdan canlandırmak amacıyla bütçesinden 3,5 milyon lira kaynak tahsis etti.

  • 743

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Başkent Ankara’da hayatı normale döndürerek, ekonomik ve sosyal açıdan canlandırmak için bütçesinden 3,5 milyon lira kaynak ayırdı. Kararı değerlendiren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “ATO olarak şehrimizde hayatın normal seyrinde devam etmesine katkı sağlayacağız. Biz istiyoruz ki (Kara) sadece adında kalsın, şehrimiz ülkemizin yıldızı olarak parlamayı sürdürsün” dedi.

ATO Yönetim Kurulu’nun Ankara’da son dönemde yaşanan olayların izlerinin silinmesi ve hayatın normale dönüştürülmesi amacıyla çalışma yürütülmesine ilişkin önerisi ATO’nun Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ele alındı. Meclis üyelerinin görüş ve önerilerini açıkladığı toplantıda, ATO’nun 2016 yılı bütçesinden 3,5 milyon lira kaynak ayırılmasına yönelik karar verildi.

 

         -BEZCİ’DEN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR-

 

         ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO Meclisi’nin, toplumsal yaraların sarılması konusunda her zaman büyük bir duyarlılık sergilediğini belirterek, “Van’da deprem oldu, meclisimiz karar aldı, yardımda bulunduk ve bir yurt yaptırdık. Osmanlı Çarşısı yandı, meclisimizin kararıyla yeniden inşası için 2,5 milyon lira para yardımı yaptık. Dışkapı’da çarşı yandı yine yardımda bulunduk. Meclisimizin kararıyla Soma’ya yardım yaptık, şehit ailelerine yardım yapıyoruz” dedi.

 

         Ankara Ticaret Odası’nın sadece üye işlemlerini yürüten bir kuruluş olmadığına ve ATO meclisinin sosyal konularda en yüksek seviyede duyarlılık gösterdiğine dikkat çekenBezci, “ATO Meclisi her zamanki alicenaplığını şehrimiz konusunda da gösterdi, değerli üyelerime tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

         -İSTİKLAL MARŞI “KORKMA” DİYE BAŞLAR-

 

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü bozmak amacıyla oynanan oyunlara dikkat çekenBezci, “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda hep birlikte çarpışanların torunları olan bizleri karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz, teröre boyun eğmeyeceğiz ve asla teslim olmayacağız. İstiklal Marşı ‘Korkma’ diye başlar. Biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. Allah’ın verdiği bir can, onu da Allah alır” dedi.  

 

-İNSANLAR TEKRAR SOKAĞA GELSİNLER-

 

Başta Kızılay olmak üzere Ankara esnaf ve tüccarının terör olayları nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini vurgulayan Bezci, “Esnafımıza bir nebze can suyu olmak istiyoruz. Ne yapılacaksa hep birlikte karar verelim. Esnafımıza yardımcı olalım, insanlar tekrar sokağa gelsinler, normal sosyal hayatına dönsünler. Bütün isteğimiz çabamız bu”  diye konuştu.

 

         ATO Meclisi’nin Ankara için kaynak aktarma kararının ardından, bu kaynağın ne şekilde kullanılacağı ATO Başkanı Salih Bezci başkanlığında gerçekleştirilecek toplantılarla belirlenecek.

 

Bakmadan Geçme