Av sezonu kapandı işte balık fiyatları

15 Nisan'da başlayan av yasağıyla birlikte Samsun'da balık fiyatlarında artış yaşandı.

  • 1281

15 Nisan'da başlayan av yasağıyla birlikte Samsun'da balık fiyatlarında artış yaşandı.
1 Eylül 2015 tarihinde başlayan av sezonunun, 15 Nisan 2016 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık için av yasağı dönemine girildiğinden balık fiyatlarında artış oldu.

SEZONA GÖRE FİYATLAR YÜKSEK OLUR
Av yasağı sonrası balık fiyatlarını değerlendiren Samsun Saathane balıkçı esnaflarında Hüseyin Topaloğlu, "Av yasağından öce ince balık dediğimiz mezgit, barbun biraz daha uygundu. Av yasağından önce fiyatlar mezgit 4-5 lira, iri mezgit 10-15 lira, barbun 5-7 lira, iri barbun 20-25 lira; somon, levrek, çupra bunların fiyatları hemen hemen aynı gibi. 1-2 lira gibi artış olur. Av yasağı girdikten sonra balıkların fiyatları arttı. Mezgit, barbun kıyı balıkçılarından ara ara gelir ama fiyatları sezona göre yüksek olur. Büyük tekneler denize çıkamadığı için vatandaşlar balığa bir miktar daha fazla ödeyecekler" dedi.

KALKAN BU ARALAR UYGUN
Bugün itibariyle yani av sezonundan sonra bazı balık fiyatlarımız; ince levrek, 20 lira, iri levrek 25 lira, deniz levreği 45 lira, somon 13-15 lira arası, alabalık 12 lira, palamut 4 tane 10 lira, mezgit 15 lira, barbun 25-30 lira, kalkan bu aralar uygun 50-60 lira arasında. O da deniz suları ısınıp kalkan kıyıya yanaştığından ve kıyı balıkçıları da bol tuttuğundan dolayı kalkan ucuzlamaya başladı" diye konuştu.

Vatandaşlar da normal sezona göre fiyatların biraz daha arttığını ve yeni sezona kadar fiyatların yüksek olabileceğini söylediler.
 

Bakmadan Geçme