'Avrupa'ya damga vurmak isteyen bir takım göreceksiniz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla yarın oynayacakları rövanş maçında sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirtti.

  • 896

MOSKOVA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, karşılaşmanın oynanacağı Lokomotiv Stadı'nda sarı-lacivertlilerin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ile basın toplantısı düzenledi. Portekizli teknik adam, 2-0 kazandıkları ilk maçtan sonra çok zor bir rövanş oynayacaklarını ve tur atlamak istediklerini belirttti.

Sahaya kazanmak için çıkacaklarını vurgulayan Pereira, şunları belirtti:

'Kesinlikle yarın çok zorlu bir maç olacak. Buna şüphem yok. Bu tura bitmiş gibi bakamayız. Bunun bilincindeyiz. İki ayaklı turun devre arasındayız. Hiçbir şey bitmedi. Onlar da geri dönüş isteyecektir. İyi ve kaliteli bir takımla oynayacağız. Kendi sahalarında taraftarlarının desteğiyle oynayacaklar. Avrupa Ligi'nde yüksek hırslarımız ve hedeflerimiz var. Yarınki zorluklara hazırız. Kendi oyunumuzu oynayacağız. Lokomotiv Moskova'ya maç boyunca saygıyı elimizden bırakmayacağız. Kendi kozlarımızla sahada olacağız. Benim için çok önemli bir nokta var. Hem duygusal hem de taktiksel anlamda iyi bir görüntü ortaya koymalıyız. Takımımdan bunu bekliyorum. Bir sonraki kura çekiminde yer almak istiyoruz. Biz buraya beraberliğe değil kazanmaya geldik.'

'Avrupa'ya damga vurmak isteyen bir takım göreceksiniz'

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko'ya yöneltilen 'Fernandao'yu mu Van Persie'yi mi sahada görmek istersiniz?' sorusuna 'Her ikisini de istemem' yanıtı vermesi, Pereira'ya soruldu. Portekizli teknik adam sahaya 11 kişi çıkacaklarını, isimlerin fark etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

'Bir konuda garanti vereceğim. Sahada kendi kimliğinden kendi prensiplerinden kopmayan, 2-0'a güvenmeyen bir takım olacak. Burada en önemli nokta budur. Biz yarın kazanmak için sahaya çıkacağız. Van Persie olur, Fernandao olur, kimin oynadığı önemli değil. Önemli olan takımın kimliği. Avrupa'ya damga vurmak isteyen bir takım kimliği sergilemek istiyoruz. Savunmayı da doğru anda yapan bir takım olacağız. Sürekli savunma yaparak Avrupa'ya damga vuramazsınız. Kendi kimliğimizi göstermek istiyoruz.'

Kjaer: Turu geçecek skoru almak istiyoruz

Sarı-lacivertli futbolcu Kjaer, Lokomotiv Moskova karşısında turu geçecek skoru almak istediklerini anlattı.

Danimarkalı stoper, zorlu hava şartları altında maça çıkacaklarını anlatarak, 'Bu hava şartlarına alışık değiliz. Tek yol, bize sonraki turu getirecek sonucu almak. Sabırsızlıkla maçı bekliyorum. Onlar da şanslarını sonuna kadar kullanacaktır' dedi.

Muhabir: Erkan Tiryaki www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme