'Aziz Sancar bilime ilgiyi artırdı'

Tübitak Mam İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Yılmaz, Prof. Dr.Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmasının merkezlerine ilgiyi artırdığını anlattı.

  • 939

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Nuh Yılmaz, 'Tüm gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi gençlerin bilime yönelmelerini ve bilimi meslek olarak seçmelerini teşvik etmek gerekiyor. Merkezimizde yaptırdığımız geziler sonrasında gençlerin bilime ilgisi, merakı somut bir seviyeye geliyor' dedi.

Yılmaz,muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeniliğin ve gelişmenin en yoğun olduğu merkezlerden biri olan TÜBİTAK MAM'a gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Merkezi yılda yaklaşık 2 bin öğrencinin ziyaret ettiğini ifade eden Nuh Yılmaz, bunların yarısının üniversite öğrencisi olduğunu anlattı.

'Aziz Sancar ilgiyi artırdı'

Yılmaz, özellikle mühendislik fakültesi öğrencilerinin burada yer almak istediğini belirterek, 'TÜBİTAK MAM olarak bilimin ve yeniliğin Türkiye sathına yayılmasını istiyoruz. Maalesef Türkiye'de gençlerimiz bilime kullanıcı düzeyinde ilgi gösteriyor. Oysa bilim adamlarıyla bir araya gelebilecekleri, onlarla laboratuvarda deney yapabilecekleri ortamların sayısı fazla olsa, gençlerin bilime yönelik ilgisinin artacağını düşünüyorum. Çünkü bizim teknolojiyi oluşturacak insana ihtiyacımız var. Tüm gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi gençlerin bilime yönelmelerini ve bilimi meslek olarak seçmelerini teşvik etmek gerekiyor. Merkezimizde yaptırdığımız geziler sonrasında gençlerin bilime ilgisi, merakı somut bir seviyeye geliyor' dedi.

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın geçen yıl Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmasının merkezlerine ilgiyi artırdığını anlatan Nuh Yılmaz, bundan da memnun olduklarını anlattı.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme