• Haberler
  • Gündem
  • Başına 1 milyon lira ödül konan terörist öldürüldü!

Başına 1 milyon lira ödül konan terörist öldürüldü!

Bitlis'de başına 1 milyon lira ödül konulan terör örgütü PKK'nın sözde Garzan Eyalet Sorumlusu Hemgin Koçer öldürüldü.

  • 2565

Alınan bilgilere göre, 4 kişilik PKK’lı grubun ilçe hükümet konağı başta olmak üzere ilçede bulunan polis ve korucu kontrol noktalarına saldırı yapacağı ihbarını alan Jandarma ve polis ilçe çevresinde kontrollerini arttırdı. Saldırganlar muş’un Altınova beldesi üzerinden Güroymak’a girmeyen çalışırken insansız hava aracıyla tespit edildi. Muş’un Hasköy İlçe Jandarma ve korucuların PKK’lılara teslim ol çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 PKK’lıöldürüldü, 2 PKK’lı ise yaralı olarak olay yerinden kaçtı.

Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen operasyon kapsamında yaralı 2 PKK’lıdan biri Büvetli köyünde, diğeri ise Güroymak ilçesine bağlı Günkırı Beldesinde yakalandı.

1 milyon lira ödüllü terörist öldürüldü!

OPERASYONDA SÖZDE EYALET SORUMLUSU DA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ölü ve yaralı olarak ele geçirilen PKK’lıların üzerinden çıkan mühimmat ve saldırını ile ilgili inceleme yapan güvenlik güçleri yapılması planlanan saldırıyı bizzat sözde bölgenin Garzan Eyalet sorumlusunun planladığı ve saldırıya iştirak ettiği tespit edildi.

Saldırıyı planlayan sözde Garzan Eyalet Sorumlusu Hemgin Koçer kodlu C.A da etkisiz hale getirildi. Ödül yasasına göre Hemgin Koçer kodlu PKK mensubunun başına 1 milyon lira ödül konulduğu tespit edildi.

Öte yandan, operasyon sonucunda 50 kilo gram patlayıcı madde, bir kanas keskin nişancı tüfeği, bir biksi otomatik tüfek ile 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 addet roket, bol miktarda mühimmat ele geçirildi.

ANADOLU AJANSININ HABERİ

Konuya ilişkin AA'nın sabah saatlerinde servise koyduğu haber ise şöyle:

 

Muş'un Hasköy ilçesindeki operasyonda bölücü terör örgütünün sözde "Garzan Eyaleti" yönetiminde yer alan ve yeşil listeyle aranan "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş isimli terörist ölü ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 49'uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından dün ve önceki gün Muş'un Hasköy ilçesinde operasyon düzenlendi.

Bir milyon ödülle yeşil listede aranıyordu

Operasyonda, bölücü terör örgütünün sözde "Garzan Eyaleti" yönetiminde yer alan "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş isimli terörist etkisiz hale getirildi. Cemil Ateş'in kullandığı M-16 silah, Kandil ile irtibatta kullandığı büyük bir telsiz de ele geçirildi. Ateş, 1 milyon lira ödülle İçişleri Bakanlığının yeşil listesinde aranıyordu.

Başına 1 milyon lira ödül konan terörist öldürüldü!

Biri ölü, biri yaralı iki teröristin de yakalandığı operasyonda, keskin nişancı dürbünü, 5 adet M-16 şarjörü, 2 adet kalaşnikov piyade tüfeği, 10 adet şarjörü ve 120 adet fişeği, 5 adet el bombası, 145 adet makinalı tüfek mühimmatı, 8 adet şarjör kütüklüğü, 1 adet dürbün, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 1 top (100 metre) kablo ve 30 adet pil, 1 adet video kayıt cihazı, 1 adet fotoğraf makinası, bölücü terör örgütü radyo yayınlarıyla talimat almak için kullanılan 1 adet radyo, 3 adet sırt çantası, 3 adet örgüt kıyafeti, havadan tespiti güçleştirmek için kullanılan 2 adet şemsiye, yaşam malzemesi ve örgütsel dokümana da el konuldu.

Başına 1 milyon lira ödül konan terörist öldürüldü!
Başına 1 milyon lira ödül konan terörist öldürüldü!

Bakmadan Geçme