Bilişim devlerinden Apple'a destek

Apple'ın ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) DAEŞ'le ilgili bilgilerin bulunduğu iddia edilen bir telefonun şifresinin çözülmesi talebini reddetmesine, büyük teknoloji firmalarından destek geldi.

  • 1156

Apple'ın ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) DAEŞ'le ilgili bilgilerin bulunduğu iddia edilen bir telefonun şifresinin çözülmesi talebini reddetmesine, Twitter, Facebook ve Google gibi büyük teknoloji firmalarından destek geldi.

Apple'ın Üst Yöneticisi Tim Cook'un salı günü talebi, iPhone güvenliğini ve kullanıcılarının siber saldırılara ve casusluğa karşı daha hassas hale getireceğini belirterek reddetmesinin ardından birçok teknoloji firması Cook'a katıldıklarını kaydetti.

'Apple ve Tim Cook'la beraberiz, ayrıca liderliği için ona teşekkür ediyoruz'

Twitter'ın Kurucusu ve Üst Yöneticisi Jack Dorsey, konuyla ilgili Twitter hesabında 'Apple ve Tim Cook'la beraberiz, ayrıca liderliği için ona teşekkür ediyoruz' mesajını paylaştı.

'Bu talepler şirketlerin ürünlerinin güvenliği sağlama çabalarına engel olacaktır'

Facebook'tan yapılan açıklamada, terörün kınandığı ve hükümetin insanların güvenliğini sağlamak harcadığı çabanın takdir edildiği ancak Facebook'un şirketlerin sistemlerinin güvenliğini zayıflatacak taleplere karşı mücadele edeceği belirtildi.

Açıklamada 'Bu talepler şirketlerin ürünlerinin güvenliği sağlama çabalarına engel olacaktır' ifadesi kullanıldı.

'Şirketleri, ürünlerinin ele geçirilmesine zorlamak kullanıcıların gizliliğine gölge düşürür'

Google Üst Yöneticisi Sundar Pichai de Apple'a desteğini bir dizi Twitter mesajıyla gösterdi. Pichai mesajında 'Şirketleri, ürünlerinin ele geçirilmesine zorlamak kullanıcıların gizliliğine gölge düşürür, bu da sıkıntıya sebep olabilir' dedi.

İnsan hakları örgütleri de söz konusu tartışmaların Apple ile sınırlı kalmayacağı uyarısında bulundu.

Demokrasi ve Teknoloji Merkezi'nden Nuala O'Connor, bu talebin şirketlerden kendi ürünlerine dijital bir açık ve tasarım kusuru koymalarını istemekle aynı anlama geldiğini belirtti. Merkezden yapılan açıklamada, gelecekte başka şirketlerin de benzer taleplerle karşılaşabileceği kaydedildi.

'Bu olay dünyadaki herkesin mahremiyetini ve güvenliğini etkileyecektir''

San Francisco'da bulunan digital haklar örgütü Electronic Frontier Foundation'da görevli avukat Lee Tien de 'Bu olay dünyadaki herkesin mahremiyetini ve güvenliğini etkileyecektir'' dedi.

Pew Araştırma Merkezi'nin son araştırmalarına göre ABD nüfusunun yüzde 82'si, devletin terör şüphelilerinin hesaplarına erişmesini doğru buluyor.

FBI, geçen yılın aralık ayında ABD'nin San Bernardino kentinde 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen ve olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından öldürülen 28 yaşındaki Seyid Rıdvan Faruk'a ait olduğu tahmin edilen iPhone marka telefonunun 10 haneli şifresinin açılması için Apple'a başvurmuştu.

Apple Üst Yöneticisi Tim Cook, FBI'ın söz konusu telefon için yeni bir işletim sistemi (IOS) geliştirilmesini istediğini ve bunun iPhone telefonlarının güvenlik önlemlerini ihlal eden bir 'arka kapı' oluşturacağını belirterek, bu talebi reddetmişti.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme