"Bir gazetecinin kurşunlanması kabul edilemez"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Can Dündar'a yönelik silahlı saldırıya dair açıklamalarda bulundu

  • 1111

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Can Dündar’a yönelik silahlı saldırıya dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu olaya yönelik hükümete yüklendi.

Kılıçdaroğlu açıklamalarında şunları söyledi;

“Yargılanan iki gazeteci mahkemeye gidip savunmalarını yapıyorlar, karar çıkmadan önlerine birileri çıkıyor ve onları kurşunluyor. Bu adalet sarayının önünde oluyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Soru şu Türkiye’yi bu hale kim getirdi ve Türkiye’yi kimler yönetiyor? Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşımız, ‘kim olduğunu bilmiyoruz ama kimlerin cesaretlendirdiğini biliyoruz’ diyor. Biz de kimlerin azmettirdiğini iyi biliyoruz. Devletin tepesinde kin söylemleri olmaz. Eğer devletin tepesinde kin söylemi olursa o ülkenin kurtuluşu başka şekillerde olur. Böyle bir tabloyu 21. yüzyıl Türkiye’si hak etmiyor. Bu olaydan daha birkaç ay önce bir mafya lideri çıktı Rize’de miting düzenledi. ‘Oluk gibi kan akacak’ dedi. Tutuklandı mı hayır? Gözaltına alındı mı hayır? El üstünde tutuldu mu evet. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?”

Bakmadan Geçme