Boğaziçi köprüsünde 'Atlasana be adam' skandalında karar verildi!

Boğaziçi Köprüsü'nde intihar eden adama 'Atlasana, ne oyalıyorsun insanları' diye bağırdıkları iddia edilen 2 kadın mahkeme tarafından serbest bırakıldı

  • 1377

 

Boğaziçi Köprüsü’ndeki intihar olayıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra“intihara teşvik” suçlamasıyla savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 2 kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Söz konusu kadınlar tutuksuz yargılanacaklar.  Mahkeme kapısında bekleyen Hülya U.’nun eski kocası Mustafa Patkavak ise iddiaları yalanladı.

İntihar, dün öğlen saatlerinde Boğaziçi Köprüsü’nde yaşandı. İddiaya göre alkolllü olan Erol Çetin, otomobille köprüden geçerken bir anda aracını durdurdu. Çetin, üzerindeki tişörtünü çıkararak köprünün korkuluklarına tutundu. Olayı kameradan gören Köprü Koruma Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belirlenen noktaya yönlendirildi. Müzakere eğitimi alan polisler, Erol Çetin’i intihardan vazgeçirmeye çalıştı.

YOLDAN GEÇERKEN LAF ATTILAR

Alkollü olduğu için anlık tepki değiştiren Çetin, tam ikna olduğu sırada istenmeyen bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, yoldan geçerken intihar girişimi sebebiyle oluşan trafiğe sinirlenen bir minibüs sürücüsü, köprü üzerinde aracını durdurdu.  Araçtakiler, “Atlasana, ne oyalıyorsun insanları” diye bağırmaya başladı. İddiaya göre, polisin ikna etmek için 45 dakika görüştüğü, Erol Çetin, minibüstekilerin sözleri üzerine, kendisini boşluğa bıraktı.

YAKALANDILAR

Boğazın soğuk sularına çakılan Çetin hayatını kayberken, polis minibüstekilerin peşine düştü. Köprü çıkışında durdurulan araçtaki Merve Ö., Hasan B., Sami Ö., Hami Ö., Gülseren Ö., Muazzez Ö., Nükhet Ö., Veliye U. ve Hülya U. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar savcılığa sevk edildi. Savcılıkta sorgulanan şahıslardan 2 kadın tutuklanmaları istemiyle de mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti iki kadını da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Kadınlar için adli kontrolün uygulanacağı öğrenildi.

Mahkemeye sevk edilen 2 kadından Hülya U.’nun eski kocası, boşandığı eşinin kanser hastası olduğunu belirterek olayla ilgili açıklama yaptı. Mustafa Patkavak “Eski eşim 5 yıldır lenf kanseri hastası, kanser ilaçları ve  psikolojik ilaç kullanıyor. Biz olay günü, Ümraniye’de bir bir arsa devri için yola çıkmıştık. Hülya, ilaçların etkisiyle araçta uyuyordu. O bir yaralı görse dayanamaz, kediye, köpeğe acıyan; mama vererek bakan bir kadındır. Asla böyle bir şey yapmadı. Minibüs köprü üzerindeyken adam intihar etti. İçeridekiler, çığlık atınca, Hülya’da meraktan camdan başını uzattı. Bu çok kötü bir tesadüf ama ne Hülya ne de Merve böyle bir şey yapmadı. Merve sigortacı merhametli genç bir kız. Araç hareket halindeydi, bağırsalarda duyulmazdı. Kim niye böyle bir iftira attı anlamak mümkün değil. Şimdi Hülya intihar etse, asıl sorumlu, bu süreç içerisinde olanlar olacak. Off Allahım bu Hülya’yı öldürür” dedi.

ÇETİN TOPRAĞA VERİLDİ

İntihar eden Erol Çetin’in cenazesi ise Sultanbeyli Uzundere Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. 4 çocuk babası 45 yaşındaki Erol Çetin için bugün Sultanbeyli Bedir Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Çetin’in oğulları cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Cenazeye Erol Çetin’in ailesi, akrabaları, arkadaşları ve komşuları katıldı. Bedir Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından da Erol Çetin’in cenazesi önce evinin önüne daha sonra da Uzundere Osmangazi Mezarlığı’na götürüldü. Çetin burada toprağa verildi. Çetin’in bir kahvehanede çalıştığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme