Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ oldu

Borsa İstanbul Genel Kurulu'nda A grubu payları temsilen Himmet Karadağ ve Osman Saraç yönetim kuruluna girerken, Karadağ Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

  • 1613

İSTANBUL

Borsa İstanbul AŞ (BİST) Olağan Genel Kurulunda, yönetim kurulu başkanlığına Himmet Karadağ, genel müdürlüğe ise Osman Saraç seçildi.

BİST'in İstinye'deki yerleşmesinde yapılan 3. Olağan Genel Kurul Toplantısında Hazine Müsteşarlığının önerdiği yeni yönetim kurulu üyelerinin oylaması yapıldı. Oylama sonucunda Borsa İstanbul’un yeni yönetim kuruluna Himmet Karadağ, Osman Saraç, Seyit Ahmet Işkın, Melikşah Utku, Bilal Topçu, Erişah Arıcan, Nicola Beattie, İlhami Koç, Işınsu Kestelli ve Murat Tacir seçildi.

Genel kurul ardından toplanan yeni yönetim kurulu, genel müdürlüğe eski İstanbul Altın Borsası (İAB) Başkanı Osman Saraç'ı getirdi. BİST Yönetim Kurulu Başkanlığına ise halen Sermaye Piyasası Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi olan Himmet Karadağ getirildi.

BIST'IN AÇIKLAMASI

BIST'ın internet sayfasına konuya ilişkin konulan açıklama şöyle:

Borsa İstanbul’un 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, yapılan seçim ile yeni Yönetim Kurulu üyeleri de belli oldu. Borsa İstanbul yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Himmet Karadağ seçildi. Toplantı ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine de Osman Saraç seçildi. 

Borsa İstanbul A.Ş. Olağan Genel Kurul toplantısı, Borsa İstanbul İstinye Kampüsü’nde 1 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleşti. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul’da gündem maddeleri görüşüldü.

Yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi

Genel Kurul’da konuşmaların ardından yıllık faaliyet raporu, 2015 faaliyet yılına ilişkin bağımsız denetim raporu, 2015 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin 2015 yılsonu Bilançosu ve Kâr/Zarar Tablosu okunarak, müzakeresinin ardından onaylandı. Genel Kurul’da, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde ibra edildi.

Genel Kurul’da daha sonra, Hazine Müsteşarlığı’nın önerdiği yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucunda Borsa İstanbul’un yeni Yönetim Kurulu’nda Himmet Karadağ, Osman Saraç, Seyit Ahmet Işkın, Melikşah Utku, Bilal Topçu, Erişah Arıcan ve Nicola Beattie yer aldı. Yapılan oylamada Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da Himmet Karadağ seçilmiş oldu.İlhami Koç, Işınsu Kestelli ve Murat Tacir’in Yönetim Kurulu üyelikleri ise devam ediyor.

Yeni Yönetim Kurulu’nun, Genel Kurulu müteakip yaptığı ilk toplantısında Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine Osman Saraç seçildi.

Bakmadan Geçme