'Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozamayacaklar'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, şiddete, teröre başvuranların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını belirterek, 'Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozamayacaklar.' dedi.

  • 1045

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şiddete, teröre başvuranların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını belirterek, "Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozamayacaklar." dedi.

Bakan Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının terör saldırılarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Yılmaz, "Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için hükümetimiz ne gerekiyorsa yapıyor, yapmaya da devam edecek. Güvenlik olmadan hiçbir şey olmuyor. Emniyetli bir yer olmadan ne sosyal hayat istediğimiz gibi olur ne de ekonomi gelişir." diye konuştu.

Yılmaz, "Emniyetli, huzurlu bir ortam olacak ki insanlar çoluk çocuğuyla, ailesiyle hayatını devam ettirsin. Emniyetin olmadığı bir ortamda maalesef bırakın başka bölgeden buraya yatırımcı çekmeyi, buradaki sermaye bile göç edip başka yerlere gider." ifadelerini kullandı.

'Teröre başvuranlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar'

Türkiye'nin kalkınmasının konuşulması gerektiğini dile getiren Cevdet Yılmaz, "Şiddete, teröre başvuranlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozamayacaklar. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Tam aksine devlet, hükümet, millet, hepimiz el ele bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle bölgede yaşayan halka ben şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Yılmaz, halkın hiçbir zaman teröre prim vermediğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Terörle hep mesafe koydu arasına ve geçtiğimiz aylarda herkes gördü. Yapılan çeşitli çağrılara, provokasyonlara rağmen halkımız o sağduyusundan hiçbir zaman uzaklaşmadı, teröre prim vermedi ve bundan sonra da inşallah devlet, millet el ele terör konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir taraftan da kalkınma mücadelemizi, demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunlar birbirinin alternatifi değil, birlikte yapılması gereken işler. Devlet hak edene kudretini, hak edene de şefkatini gösterecek, göstermeye de devam edecek. Devletin temel görevi de budur. Ben bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, aileleri başta olmak üzere bütün milletimizin başı sağ olsun. Bu mücadelemizin kararlı bir şekilde devam edeceğinin altını çiziyorum."

Bakmadan Geçme