Burnu sürtülmüş bir süper güç

Sınır ihlâli yapan Rus uçağını Türkiye'nin düşürmesi ile Rusya Federasyonu'nun bitiş sürecini başlatmıştır. Bu olay sonrasında Rusya, herkesin gözü önünde itibarı yerle bir olmuş burnu sürtmüş bir süper güç haline gelmiştir. Rusya'nın bu muzdarip halinden güç alan devletler Türkiye'yi örnek almakta ve Rusya Federasyonu'nun zumlu altındaki devletlerinin de ayaklanması çok uzun zaman değildir.

  • 2092

(HABER PLATOSU - ÖZEL) 

(DR. VEHBİ KARA)

Gerginlik süresince ortaya çıkan her gelişme Rusya’nın itibarını düşürürken, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itibarını güçlendiriyor. Düşünün ki, bu gerginlikte taraflardan biri burnu sürtülmüş bir süper güç, diğeri ise kimsenin yapamadığını yaparak bu süper gücün burnunu sürtmüş bir devlet.
Bunu “One Minute” olayı ile, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara uzattığı yardım eli ile, son olarak da mültecilere ev sahipliği yapmak suretiyle İslâm âleminde ve dünyada kazanmış olduğu itibara ilâve edenler, bu ülkenin nereye doğru koştuğunu görmekte zorlanmayacaklardır. Evet, yüzyıllarca dünyaya adalet dağıtmış bir milletin hücrelerindeki kahramanlık genleri yeniden uyanıyor ve Rusya da dünyanın gözü önünde bu uyanışa yardım ediyor.

Vehbi Kara'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bakmadan Geçme