Bursa'daki terör saldırısını o örgüt üstlendi

Bursa'daki terör saldırısını terör örgütü PKK'nın gerçekleştirildiğini belirleyen polis, 'intihar bombacısı'nın Iğdır doğumlu E.Ç olduğu ihtimali üzerinde dururken, olayla ilgili 6 kişi tutuklandı. Bursa'da 13 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısını PKK bağlantılı TAK isimli örgütün üstlendiği belirtildi.

  • 1818

Bursa'da, tarihi Ulu Cami civarındaki saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin kimliğini belirlemek için çalışmalar sürüyor. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma devam ediyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üzerindeki bomba düzeneğini patlatan ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan kadın teröristin kimliğinin belirlenmesi ve örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

 Ulu Cami yakınlarında düzenlenen canlı bomba saldırısını, PKK ile bağlantılı "TAK" adlı örgüt üstlendi.

Terör örgütüne yakın bin internet sitesine konulan açıklamadacanlı bombanın hedefe ulaşmadan patladığı öne sürüldü.

Aynı örgüt, toplamda 67 kişinin hayatını kaybettiği, 13 Mart'taki Ankara Kızılay ve 19 Şubat'taki Merasim sokak saldırısını da üstlenmişti. 

 

Bursa'daki terör saldırısına 6 tutuklama

Ekipler, "intihar bombacısı"nın Iğdır doğumlu 24 yaşındaki E.Ç. olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Bu kadın teröristin ailesine ulaşılarak DNA örneği alınacak ve yapılacak testler sonucu kimliği kesin olarak tespit edilecek.

Bursa'da 13 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısını PKK bağlantılı TAK isimli örgütün üstlendiği bildirildi. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı ise tutuklandı.

6 KİŞİYE TUTUKLAMA

Öte yandan saldırısıya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklandı. 11 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

13 KİŞİ YARALANDI

Bursa'da geçen 27 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında 13 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda ölen kadın teröristin "Sultan" ismini kullanarak Şanlıurfa'dan Bursa'ya otobüsle geldiği belirlenmişti. 

 

Bursa'daki terör saldırısına 6 tutuklama

Bursa'da, tarihi Ulu Cami civarında 27 Nisan'da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklandı

Bakmadan Geçme