Bütün siyasi partilerin genel başkanları bir araya gelmeli

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, ekonomiye yönelik spekülatif saldırılara ilişkin, 'Acil olarak bütün siyasi partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı çağrısıyla bir araya gelmeli ve milli siyasi bir mutabakat sağlanmalı. Bu mutabakat Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğü için önemli bir husustur.' dedi.

  • 2028

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, ekonomiye yönelik spekülatif saldırılara ilişkin, "Acil olarak bütün siyasi partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı çağrısıyla bir araya gelmeli ve milli siyasi bir mutabakat sağlanmalı. Bu mutabakat Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğü için önemli bir husustur." dedi.

Genel Başkanımız, doğru tedavi için doğru teşhisin şart olduğunu hatırlatarak, üretime yönelik olmayan bütün yatırımların durdurulması gerektiğini savundu.

YAPTIRIMLARA MİSLİYLE CEVAP VERİLMESİ GEREKİYOR

Ekonomiden sağlığa, teknolojiden eğitime kadar birçok konuyu içeren 21 maddelik çözüm önerisi hazırladıklarını ifade eden Genel Başkanımız, "ABD'ye karşı kararlı duruşun devam etmesi, yaptırımlara misliyle cevap verilmesi ve her alanda ekonomik olarak Türkiye'nin menfaatinin önde tutulması gerekiyor." diye konuştu.

 

ERDOĞAN ÇAĞRI: MİLLİ SİYASİ BİR MUTABAKAT SAĞLANMALI

Türkiye'nin geçmişte birlik ve beraberlik içerisinde zor durumlardan daha da güçlenmiş halde çıktığına işaret eden Genel Başkanımız, "Acil olarak bütün siyasi partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı çağrısıyla bir araya gelmeli ve milli siyasi bir mutabakat sağlanmalı. Bu mutabakat Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğü için önemli bir husustur." dedi.

ABD'YE KARŞI ORTAK REFLEKS GÖSTERİLMELİ

Genel Başkanımız ayrıca, Türkiye'nin ekonomi, sağlık ve sanayi politikaları belirlemede uluslar arası kuruluşlara "gebe olduğunu" belirterek, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın harekete geçirilmesini ve İslam ülkelerinin ABD'ye karşı ortak refleks göstermesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA DİYALOGLA ADIMLAR ATMALI

Suriye'deki iç savaş ve İdlib meselesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız, "Yaşanan acılara son vermek ve Suriye'de barışın sağlanmasına yönelik politikaları benimsemek gereklidir. Bu konuda Türkiye, İran ve Rusya'nın çatışma değil, diyalog yoluyla bu meselenin çözümüne yönelik adımlar atmasını bekliyoruz." dedi.

Bakmadan Geçme