Çavuşoğlu'ndan AB'ye : Vize muafiyetini başımıza kakmayın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliğine sert çıktı. Çavuşoğlu, vize serbestisi için 'Bu bir lütuf değil, bir çifte standart ve haksızlık ortadan kalkıyor' dedi

  • 826

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’yi makamında ziyaret etti ve burada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AB’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize ile ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Bu bir lütuf değil, bir çifte standart ve haksızlık ortadan kalkıyor. AB bunu yaparken bizim başımıza kakmasın" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Aday olmayan ülkelerin bile vatandaşlarına vize serbestisi verildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nesi eksik. Fazlası var eksiği yok çok şükür. Bizim vatandaşlarımızın önüne neden engeller koyuyorsunuz. Engeller yüzünden yıllardır fasılları açamıyoruz. 2 sene önce müzakerelere başlayan Karadağ bizden daha çok fasıl açtı. Açsın ona itirazımız yok onlar da bizim dostumuz. Biz itiraz etmiyoruz ama neden bizim önümüze engeller konuluyor. 5 şart, yok iki şartlar olmazsa diye bazı sesler gelmeye başladı parlamentoda. 69 şartın tamamını yerine getiren bir ülkeye böyle laflar söylemek haksızlıktır. Kusura bakmayın da bir vizeyi kaldırıyorsunuz. Açılan kapanan kriterler var. En önemli fasılların kapanış kriterleri yerine gelmediği halde üye yaptığınız kaç ülke var. Üye olduğu halde kapanış kriterlerini yerine getirmeyen ülkeler hala var. Türkiye gibi bir ülkeye böyle muamele edilmez”

Bakmadan Geçme