Çeklerde karekod uygulamasına geçiliyor

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, ilaçlarda olduğu gibi çeklerde de karekod uygulamasına geçileceğini belirterek, 'Yanlış yolda olan vatandaşların önüne bu şekilde önemli ölçüde geçmiş olacağız' dedi.

  • 877

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörlüğünce desteklenen projelere yönelik Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) konferans salonunda düzenlenen temsili çek verme törenine katıldı.

Elvan, yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinden önce yine aynı salonda kırsal kalkınmaya yönelik bir program düzenlediklerini, proje geliştiren ve yatırım yapmak isteyenlere sembolik çek verdiklerini anımsattı.

"Çeklerde ilaçta olduğu gibi kare kod uygulamasına geçeceğiz"

Çeklerde ilaçlarda olduğu gibi karekod uygulamasına geçileceğini söyleyen Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bu tür sahtekarlıkların, yani geçmişte yaşanan, özellikle iş dünyamızı, yatırımcılarımızı kandırmaya çalışan, yanlış yolda olan vatandaşların önüne bu şekilde önemli ölçüde geçmiş olacağız. Bununla ilgili çalışmaları dün arkadaşlarımız tamamladılar. İnşallah yatırım ortamının iyileştirilmesi çerçevesinde bu yapacağımız düzenlemeyi de yakında sizler de görme imkanına kavuşacaksınız." 

Bakmadan Geçme