Cem Özdemir 'Tokat hemşehriliğinden' ihraç ediliyor, Bettina 'hemşehri' oluyor!

Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Almanya Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak nitelendiren tasarıyı hazırlayarak 'Evet' oyu kullanan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i, 'Tokat hemşehriliği'nden belediye meclisi kararı alarak ihraç edeceklerini ilan etti.

Tokat'ın Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Almanya Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak nitelendiren tasarıyı hazırlayarak 'Evet' oyu kullanan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i, Tokat hemşehriliğinden belediye meclisi kararı alarak ihraç edeceklerini açıkladı.

Malum; Almanya Parlamentosu geçen hafta sözde Ermeni soykırım tasarısını kabul etti. Aslen Tokatlı olan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in hazırladığı söz konusu tasarıya parlamentodaki 11 Türk asıllı milletvekili de 'evet' oyu kullandı. Ermenilerin rozetiyle kürsüye çıkıp 'evet' oyu kullanan Özdemir'e ise memleketi Tokat'ta tepkiler sürüyor.

CEM ÖZDEMİR'İN KÖYÜNÜN BULUNDUĞU İLÇEDEN SES GELDİ

Cem Özdemir'in köyü olan Kaledere'nin bağlı olduğu Pazar ilçesinin Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer’i ziyaret ederek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Almanya'nın almış olduğu kararı tanımadıklarını söyleyen Pervanlar, "Uluslararası bir yerde geçerliliği olmayan, fantazi bir karar. Biz Türkler olarak tarihimizle gurur duyuyoruz. Şimdiye kadar gerek Osmanlı, gerek Selçuklu ve daha önceki Türk boyları hiç bir gittiği yerde katliam yapmamıştır" ifadesini kullandı.

"CEM ÖZDEMİR DİYE BİRİSİ TOKAT'TA YOKTUR! HAİNLİK YAPTI"

Almanya Federal Meclisi'nin almış olduğu kararda en çok üzüldükleri noktanın, Türk asıllı milletvekillerinin 'evet' oyu kullanması olduğunu dile getiren Pervanlar, şöyle konuştu:

"Bunlardan birisi de annesi ve babasının Tokat'ta yaşadıktan sonra Almanya'ya giden Cem Özdemir. Düne kadar Tokat'ın Türkiye'nin bizim insanımız diye desteklediğimiz bir insanın böyle bir hainlik yapmasını kınıyorum. Cem Özdemir diye Tokat'ta bir isim yoktur, bu saatten sonra. Biz onu hemşehri diye kabul etmiyoruz. Belediye meclisini olağan üstü toplantıya çağırdık. Yasal süre içerisinde toplantımızı yapıp Cem Özdemir'i Pazarlı, Tokatlı bir kişinin olmadığını, böyle bir hemşehri hukukun bulunmadığını meclis kararıyla tescil edeceğiz."

HAYIR OYU VEREN BETTİNA’YA “HEMŞEHRİ” KABUL EDECEKLER

Pazar Belediyesi, Cem Özdemir’i “hemşehrilik”ten ihraç ederken, soykırım tasarısına “hayır” oyu vererek Türkiye’nin tezini destekleyen Hristiyan Demoktrat milletvekilini ise “hemşehri” ilan etmeye hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Pervanlar , tasarıda tek 'hayır' oyu veren Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla'yı fahri hemşehri olarak mecliste kabul edeceklerini bildirdi.

 

Bakmadan Geçme