Ceza İnfaz Kurumu Çalışanları AB Standardında

AB ve Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bağlı kuruluşlar ile CİPDER (Ceza İnfaz Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) tarafından geliştirilen Mesleki ve Sosyal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi hayata geçirildi

  • 1670

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmusplus Programı Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği projeleri kapsamında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Ankara Personel Eğitim Merkezi, Tokat T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve CİPDER’in de ortağı olduğu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından koordine edilen, Ceza İnfaz Kurumu Çalışanlarının Mesleki ve Sosyal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesinin kapanış konferansı ve son uluslararası yönetim toplantısı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser, Personelden Sorumlu Daire Başkanı Fatih Güngör ve Tetkik Hakimi Serdal İbrahimoğlu'nun katılımı ile 06 Kasım 2017 tarihinde  Ankara’da gerçekleştirildi.

Projenin temel amacı, ceza infaz kurumu çalışanlarının mesleki ve sosyal yetkinliklerinin geliştirilmesi için proje kapsamında eğitim modülleri oluşturulması ve personele eğitim verilmesidir. Bu amaçla, proje uygulama süresi içinde ceza infaz kurumu personelinin ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla bir SWOT ve ihtiyaç analizi çalışması yapılarak, personele yönelik bir kalite kataloğu hazırlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçlara uygun olarak, yurtdışı ortakların da deneyim ve bilgi paylaşımları ile geliştirilen eğitim modülleri yüz yüze ve uzaktan eğitim yoluyla personele verildi.

Erasmusplus Programı kapsamında yürütülen ortaklık projesinin çalışma takviminde, toplam 5 adet uluslararası yönetim toplantısı gerçekleştirildi. Program, projenin sonuncu toplantısı olan proje kapanış konferansı ile başladı. “Personel politikasında yeni gelişmeler” konusunda bir sunum yapıldı. Projenin fikri çıktıları tanıtıldı. Proje ortakları tarafından geçmiş dönemde yürütülen proje faaliyetleri değerlendirildi ve projenin final raporu hazırlıkları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakmadan Geçme