CHP Alyanak'ın izinde mi? Bu işler Alyanak gibi racon kesmekle olur mu?

Anayasa değişikliğini engellemek için 'İçerde' dizisindeki meşhur/sevimli mafya karakteri Alyanak rolüne mi soyunmak gerekiyor? Alyanak gibi racon keserek Anayasa değişikliği engellenebilir mi? Anamuhalefet partisi CHP 'Alyanak' kafası mı taşıyor?

(Cemal İncesoyluer - Haber Platosu - Özel)

 

Yaşamının büyük bölümünü tiyatroya ve dalış eğitmenliğine veren, şimdilerde ise İçerde dizisinde hayat verdiği Alyanak karakteriyle yıldızı parlayan Yıldıray Şahinler,  adeta "ekranların en sevilen kötü adamı" oldu... Alyanak çok iyi racon kesiyor.

Anayasa değişikliği sürecindeki performansına bakılacak olursa siyaset sahnesinde de anamuhalefet partisi CHP sanki Alyanak'a öykünmenin peşinde...

Anayasa değişikliğini engellemek için "İçerde" dizisindeki meşhur/sevimli mafya karakteri Alyanak rolüne mi soyunmak gerekiyor? Alyanak gibi racon keserek Anayasa değişikliği engellenebilir mi? Anamuhalefet partisi CHP "Alyanak" kafası mı taşıyor?

"Gövdemizi ortaya koyarız" diyerek kaos çığırtkanlığı yapan zihniyet neyin peşinde? 

Ya da şöyle soralım: Kaos için siyasetin Alyanak'ı iş başında mı?

www.haberplatosu.com'un usta yazarı Cemal İncesoyluer yorumluyor

Dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir meclisinde, teklif edilen yasa çıkmasın diye “gövdemizi ortaya kayarız” diye bir cümle kurulmaz. Normal olan, gidersin meclise teklif edilen yasa/yasalarla ilgili görüşlerini kürsüde dile getirir, sonra da oyun her neyse onu verirsin.

Ama öyle olmuyor, Türkiye’de.

Mecliste birinci turu tamamlanan 18 maddelik anayasa değişikliğinin ikinci turu için CHP Grup Başkanvekili, gövdelerini ortaya koyarak mücadele edeceklerini söylüyor. Ki, zaten birinci turda kürsüyü parçaladılar, sin kaflı küfürlerle genel kültürümüze müthiş katkıda bulundular ve en nihayet uçan uçmayan tekme, yıkan yıkmayan yumruklarla; ne kadar kahraman milletvekillerimiz olduklarını bir kez daha gösterdiler.

Bu işler diğer demokratik ülkelerde nasıl oluyor acaba?

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme