CHP'den önemli açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, CHP heyetinin Mısır ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

  • 881

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, parti genel merkezinde, TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile Mısır'a yaptıkları ziyarete ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretin amacının, yeni bir anlayış ve dille, iş birliğini esas alarak, yeni kanallar ve alanlar açmak olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin Mısır'daki maslahatgüzarına görüşmenin detaylarını aktardıklarını söyledi.

Yılmaz, Mısır'da parlamento başkan yardımcısı ve parlamentodaki siyasi partilerin temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı ve bürokratlarla, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve ekibi ile Türk iş adamlarıyla bir araya geldiklerini anlattı.

"Somut önerilerimiz var"

Ziyaretin son derece yararlı olduğunu söyleyen Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim, Kuzey Afrika'da ve Ortadoğu'da Mısır'la işbirliği içerisinde olabileceğimiz çok alan var. Suriye'de, Irak'ta, İsrail-Filistin sorunu konusunda, Libya'da, Afrika'da Mısır'la en azından bir lisan değişimi yaşanması halinde psikolojik bir alan kazanılacağını ve bunun da iş birliğini başlatabileceğini düşünüyoruz."

Yılmaz, açıklamasının ardından, "Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığına bir rapor sunacak mısınız?" sorusuna, "Somut önerilerimiz var. Mısır'da maslahatgüzarımıza söyledik, Dışişleri Bakanlığımıza da söyleyeceğiz." yanıtını verdi.

Bakmadan Geçme