• Haberler
  • CHP'nin Boydak ziyaretinde ilginç ayrıntı

CHP'nin Boydak ziyaretinde ilginç ayrıntı

CHP Cezaevi Komisyonu, Boydak grubuna yapılan operasyonda tutuklanan Hacı Boydak ve Memduh Boydak'ı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti.

  • 1011

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, milletvekilleri Necati Yılmaz ve Çetin Arık Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ni ziyaret etti.

Burada Hacı Boydak ve Memduh Boydak ile görüşen CHP heyeti, iki kardeşe tecrit uygulandığı belirlemesini yaptılar.

Hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

FETÖ’ye finans sağladığımızı söyleyerek bizi tutukladılar. Kongre merkezi yaptırmak suç sayılıyor. Ömrümde ilk kez KOM’a gittim, cezaevine girdim, kelepçe taktılar. Onur kırıcı şeyler yaşadım. Benim utanacağım bir şey yok hırsız değilim.

AYRIM YAPMADAN YARDIM YAPTIM

Birçok hastane, okul, aşevi yaptırdıklarını, Cemevi’nden Süryani kilisesine kadar yardımda bulunduklarını, Suriyelilere, depremzedelere yardımlarda bulunduklarını anlatan Hacı Boydak “Hayır konusunda ayrım yapmıyoruz” dedi. Hacı Boydak şöyle devam etti:

Benim kimseye karşı bir kinim yok, düşmanlığım yok. Şirket defterleri üç yıldır denetleniyor. Kurban kesmek de örgüt suçu oldu. Üç yıl önce kurban bayramında Mardin’de 200 kişi kurban kestik. Vali Ahmet Cengiz karşıladı. Bilge köyüne gittik, et götürdük.

O EMNİYETİ BİZ YAPTIK

İlk Memduh Boydak’ı gözaltına aldılar 6-7 ay önce şartlı salıverdiler. Hacılar Emniyeti bilirsin biz yaptık. Her hafta oraya imza veriyordu.

ORMANI DA PARALEL İLAN ETTİLER

Bin 200 dönüm Boydak Ormanı’nı elimizden aldılar. Ormanı 49 yıllığına kiralamıştık. 84 metrekarelik bir alanda bir yer yaptık. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Veysel Eroğlu’nu ağırladık. Lüks villa yaptığımızı söyleyerek ormanı elimizden aldılar. 400 bin ağaç dikildi, yemlik yaptık kuşlar yesin diye. Şimdi ormanı da paralel ilan ettikleri için bakımsızlığa terk edildi.

BOYDAK HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ MEMDUH BOYDAK

Terör bizim ve ailemizin yakınlarından geçemez. Terör azalsın diye teşvik yokken biz Diyarbakır’a fabrika yaptık. Terörle ilgili olan bu işlerde yürümez. Terörle ilgili bir işim yok. Bizim en büyük hedefimiz çalışmak. Burayı Medrese-i Yusufiye olarak görüyorum. Yıllardır hizmet ettiğim vatanımda gördüğüm muameleye üzülüyorum. Şu an tutuklu olan yardımseverlik ve hayırseverlik. Tek suçum çevreme üniversite kazandırmak. Biz her yere yardım ettik. Alevilerden cemaate kadar yardım ettik. Suçumuz hayır yapmak. Deniz Feneri’ne de yardım ettik. Yardımseverlik ve hayırseverlik şu an tutuklu. Devletin bizi terör örgütü saymadığı bir dönemde yaptıklarımız vatandaşa aktarılmıyor.”

KILIÇDAROĞLU’NU MİSAFİR ETTİK DİYE

Boydak kardeşler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri ziyaretinde kendisini ağırladıkları için haklarında karalama kampanyası başlatıldığını anlattı.

Hacı Boydak, “Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beni Çankaya’ya davet etti. Nur Sultan Nazarbayev’in onuruna protokol vardı. O törende Kılıçdaroğlu ‘Kayseri’ye gelmek istiyorum beni misafir eder misiniz’ dedi. Bizde baş üstüne dedik. Kendisine Boyteks’i gezdirdik. Kılıçdaroğlu gidince bize karşı bir karalama kampanyası başlatıldı. Başkan ile mahkemelik olan birini misafir ettin diye üzerimize gelindi, ‘niye başkan ile mahkemelik olan birini misafir ettin’ diye” dedi. Memduh Boydak ise “Kılıçdaroğlu gelince algı oluşturmaya başladılar. Biz şimdi konuşuyoruz ve bu durumu herkesin vicdanına bırakıyoruz” dedi.

Boydak Grubu’na bağlı olan İstikbal 60. Yılı kutladı. 7 milyar ciroya sahip olan Boydaklara ait şirketlerde 14 bin 500 kişi çalışırken, Kayseri’de çalışan sayısı 11 bin kişi. Kayseri’de Boyteks’in 150 milyon dolar ihracatı bulunuyor. Bursa, Diyarbakır ve Adapazarı’nda fabrikaları mevcut.

Bakmadan Geçme