Çift kol nakli yapılan hasta, parmaklarını oynatmaya başladı

Akdeniz Üniversitesinde çift kol nakli yapılan hastanın babası Mustafa Sağır, sağlık durumu iyiye giden oğlunun sol el parmaklarını oynatmaya başladığını belirtti

  • 734

ANTALYA

Akdeniz Üniversitesinde çift kol nakli yapılan hastanın babası Mustafa Sağır, sağlık durumu iyiye giden oğlunun sol el parmaklarını oynatmaya başladığını belirtti.

Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Mustafa Sağır'ın çift kol naklinin ardından doktorları tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

Oğlunun sağlık durumunun iyiye gittiğini ve parmaklarında his oluşmaya başladığını vurgulayan Sağır, "Mustafa, sol el parmaklarından bazılarını oynatmaya başladı. Doktorlar acele etmememiz gerektiğini ve önümüzde uzun bir süreç olduğunu söylediler. Şimdilik bir sıkıntı yok, her şey güzel ilerliyor" ifadesini kullandı.

Mustafa Sağır'ın ameliyattan sonra adeta yeniden doğduğuna işaret eden baba Sağır, oğlunun taburcu olarak arkadaşlarıyla eğlendiğini görmeyi hayal ettiğini belirtti. Sağır, sürekli ziyaret ettiği oğluyla sohbet ettiklerini anlattı.

Kolları bağışlayan aileyle de sık sık görüştüklerine değinen Sağır, "Hastanede ziyaretimize geldiler. Ayrıca arayarak Mustafa'nın sağlık durumunu soruyorlar. Mustafa artık onların da oğlu sayılır. Onlarla 'Can kardeşi' olduk" diye konuştu.

Hastane yetkilileri de kendisi için dizayn edilen tekerlekli sandalye ile dolaştırılan Mustafa Sağır'ı 3 ay kadar sonra taburcu etmeyi planladıklarını bildirdi.

Öte yandan Sağır'ın biyopsi yapılmak üzere odasından özel tekerlekli sandalyeyle çıkarılarak ameliyathaneye götürüldüğü ve bahçede dolaştırıldığı kaydedildi.
 

Bakmadan Geçme