Çoraplarını giyemeyince 9 ayda 64 kilo verdi

Sivas'ta 146 kiloya çıkması nedeniyle sağlık sorunları yaşayan, hareket güçlüğü çeken ve çoraplarını giyemeyen üç çocuk annesi Nurcan Uzen, 'mini gastrik baypas' ameliyatının ardından 9 ayda 82 kiloya düştü.

  • 905

SİVAS 


Sivas'ta aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan, hareket güçlüğü çeken ve çoraplarını dahi giyemeyen Nurcan Uzen, "mini gastrik baypas" ameliyatının ardından 9 ayda 64 kilo verdi.

Üç çocuk annesi 43 yaşındaki Uzen, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı. Eşi ve çocuklarının desteğiyle güçlükle yaşamını sürdüren Uzen, 146 kiloya ulaşınca Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde "mini gastrik baypas" ameliyatı olmaya karar verdi.

CÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atabey tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından 9 ayda 82 kiloya düştü.

Uzen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı kiloların hayatını adeta çekilmez hale getirdiğini söyledi.

Sağlık sorunları yaşamaya başlayınca ameliyata karar verdiğini anlatan Uzen, "İnsan kendi çorabını giyemezse ondan sonrasını siz düşünün. Her şey bir eziyetti, gece uykusu yok, diz, ayak ağrıları, sıkıntısı çoktu. Hayat çok zorlaşmıştı. Günlük normal olarak yapmam gereken hareketleri bile çok zor yapıyordum. Şeker hastası olmuştum. Eğilemiyordum, eğildiğim zaman nefes alamıyordum, kaç senedir oturamıyordum bile. 15 sene çok zordu benim için." diye konuştu.

Ameliyat sonrası ise birçok kişinin kendisini tanımadığını kaydeden Uzen, "Yeğenim 'Teyzemi ne yaptın, teyzemin yarısını nerede bıraktıysan git al gel' diyor. Aldığım tepkilere çok seviniyorum." dedi.

Bakmadan Geçme