'Darbe' gündemi Bakanlar Kurulu bitti: Radikal değişiklikler geliyor

Kanlı darbe girişiminin bastırılmasının ve OHAL ilanının ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanana Bakanlar Kurulu Toplantısından radikal değişiklikler çıktı

  • 3429

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı.

Binali Yıldırım açıklamalarından çarpıcı satır başları şöyle;

"Ülkemizde sistemin tıkanmasına yol açan konularla ilgili değerlendirmelerimizi sayın Cumhurbaşkanı ile paylaştık. Yeni anayasa için birlikte çalışma hususunda da yine genel başkanlar olarak anlayış birliği olduğunu gördük. 

Sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa değişikliği mutabakatla yapılabilir. Ancak tamamen yeni anayasanın yine bütün partilerin katılımıyla hazırlanması konusunda da görüş birliği olduğunu gördük ve bu konuda süreci devam ettirme kararı almış bulunuyoruz. 

20 Temmuz tarihinde aldığımız OHAL ilanıyla ilgili uygulamaları ve hazırlıkları gözden geçirdik. Milletimiz OHAL'i niçin ilan ettiğimizi gayet iyi biliyor. OHAL'i devlet millete değil, kendisine ilan etti. Sebebi de 15 Temmuz'da silahlı FETÖ'nün darbe girişimidir. Bu girişimin doğurduğu sonuçları ortadan kaldıracak düzenlemeleri süratle yapmak bu OHAL'in en önemli nedenidir. Bunun dışındaki konularda ülkede olağan üstü bir hal mevcut değildir. 

Vatandaşlarımız gündüz işinin gücünün peşinde koşarken, akşamları da bir eğlence havasında demokrasi nöbetlerini tutmaya devam ediyorlar. Meydanlardaki bu nöbetlerde parti göz etmeksizin, toplumumuzu oluşturan bütün vatandaşlarımız aynı anlayış birliği ile demokrasinin ve milli iradenin korunması adına bu nöbetleri sürdürmektedir."

 

Bakanlar Kurulunda önemli değişikliklerin de kararları alındı. Başbakan Binali Yıldırım değişiklikleri ise şöyle sıraladı;

 

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacaktır. 

İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırdığımız diğer bir konudur.

Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

15 Temmuz'da mağduriyete uğrayan vatandaşlarımıza devlet olarak sahip çıktık. Şehitlerimizin yakınları için bağış hesapları açıldı.

 

Bakmadan Geçme