Darbeye karşı duran şehitler defnediliyor... Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

FETÖ mensuplarının giriştiği, halka kurşunların sıkıldığı kalleş darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından millet, şehitlerini uğurluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki cenaze törenin gözyaşlarını tutamadı

  • 2589

Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, "yol arkadaşım" dediği reklamcı Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un cenaze töreninde konuştu.

 

Reklamcı Erol Olçok, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ve Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Canbaz'ın cenaze töreni Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde yapıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmaya devam edemeyeceğini ve çok üzgün olduğunu belirten Erdoğan, "Erol benim yol arkadaşımdı" dedi.

"Biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz" diyen ve sözlerine devam etmekte zorlananCumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Gerçekten bugün önce Fatih Camii'nde şehitlerimizin cenaze namazını kıldık. Şu anda burada yine şehitlerimizin namazını kılıyoruz. Aynı anda Türkiye'nin değişik yerlerinde şehitlerimizin namazı kılınıyor. Erol benim bir yol arkadaşımdı. Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu, rabbim cennetiyle müşerref kılsın. Mustafa kardeşimizi de aynı şekilde rahmetiyle tecelli eylesin. Daha fazla konuşamayacağım milletimizin başı sağolsun. Fakat bu haşhaşilere bu malum terör örgütüne, Fethullahçı Terör Örgütü'ne biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz ve bunların hakkından gelecek ve bu ülkemizi birlik ve beraberlik içerisinde birlikte geleceğe taşıyacağız."

Gözyaşlarını silen Cumhurbaşkanı Erdoğan devam etmekte zorlandı ve konuşmasını yarıda kesti.

Reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un cenaze töreninde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kısa bir konuşma yaptı.

"OLAĞANÜSTÜ VASIFLARIYLA BU DAVAYA HİZMET ETTİ"

Erol Olçak'ın cenaze töreninde konuşan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şunları söyledi: 

"Burada Erol ve oğlu Abdullah Tayyip ve diğer şehidimiz ikisiyle çok özel yakınlığımız dostluğumuz oldu. Bir gün önce beraberdik bir gün sonra tekrar beraber olacaktık. Kendisi olağanüstü vasıfları olan arkadaşımızdı. Kaybetmenin acısını hepimiz yaşıyoruz. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin. Yavrusu Abdullah'ın aynı şekilde diğer kardeşimizin, şehidimizin hepsinin mekanı cennet olsun. Ama şu da bir gerçek ki Erol'un da bizde çok hakları var. Çok olağanüstü vasıflarıyla bu davaya çok hizmet etti. Onu tabii ki hiçbir zaman da unutmayacağız. Tekrar herkese sabır diliyorum mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin."

Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ayrıca darbe girişimi olaylarında hayatını kaybeden Yeni Şafak foto muhabir Mustafa Canbaz'ın cenaze namazı da kılındı.     

 

 

 

 

Bakmadan Geçme