Davutoğlu, işçilerle Çankaya Köşkü'nde

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi İşçi Temsilcileri ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

  • 1101

1 Mayıs coşkusu Türkiye'deki tüm alanlarda devam ederken bir ilk yaşandı ve işçiler Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Yemek sonrası önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

"Sendikalarımız farklı şehirlerde 1 Mayıs'ı kutluyor. Bu sene gerçekleştirilen çabayla gösterilen mekanlarda 1 Mayıs'ın kutlaması dolayısıyla tüm sendikalara teşekkür ediyorum. İnşallah bu gelenek sürer. 1 Mayıs bütün meydanlarda barış, huzur içinde bir araya geldiği bir gün haline gelir" dedi.

Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Emek bizim için kutsaldır, helal lokmadan daha değerlisi yok. 

Toplu sözleşme masalarında varılan anlaşmaların anlamı yoktu. Emek ve sermaye, işçi ve işçi verenle karşı karşıya gelirdi. Sizler ekonomik krizlerde ne hüzünlü hikayeler yaşandığını çok iyi bilirsiniz. Biz, sizlerin haklarını güçlendirmeye çaba gösterdik. Sizlerle birlikte yeni Türkiye inşa ettik. IMF'ten borç almak zorunda kalan, evine helal rızk götürmeye çalışan bir dönemde bugünlere geldik. IMF'e borç veren, yatırımlara kaynak aktarabilen bir Türkiye var. İşçimizin emeğinin karşılığını vermeye çalıştık. Her dönemde emekçimizin yanında olduk. 1 Kasım seçimlerinde verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık, emeklilerimize katkı yaptık, kadın emekçilerimizin çalışma şartlarını kolaylaştırdık, esnafımıza çiftçimize karşılıksız kredi veriyoruz, faizsiz kredi sağlıyoruz. Bunların hepsi bu ülkede alın teri ile çalışmak isteyen işçilerimize sağladığımız destek. 2002-2015 yılları arasında ekonomimiz yüzde 4,7 oranında büyüdü. Son günlerde bütün ekonomik verilerde güzel haberler geliyor. Önemli olan bu ülkenin birliğini, beraberliğini teminat altına almak. Asli görevimiz, 78 milyon vatandaşımızın aynı ortamı hissetmesi, geleceğe güvenle bakmasıdır. Sendikalarımız farklı şehirlerde 1 Mayıs'ı kutluyor. Bu sene gerçekleştirilen çabayla gösterilen mekanlarda 1 Mayıs'ın kutlaması dolayısıyla tüm sendikalara teşekkür ediyorum. İnşallah bu gelenek sürer. 1 Mayıs bütün meydanlarda barış, huzur içinde bir araya geldiği bir gün haline gelir" dedi.

Çankaya Köşkü'nden Türkiye'nin her yerindeki emekçilere selamlarını ileten Davutoğlu, "Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin, helal rızık dışında hiçbir gaye peşinde koşmayı bize nasip etmesin." diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme