Demirtaş ailesinin genlerinde var! Abi Demirtaş'tan canlı bombaya övgü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın abisi Nurettin Demirtaş, PKK'lı canlı bombayı Yunan mitolojisinde tanrısal kuvveti olduğuna inanılan Herakles'e benzetti

  • 1629

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi PKK'lı Nurettin Demirtaş, örgütün Avrupa'daki gazetesi Yeni Özgür Politika'da Ankara'da 36 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Seher Çağla Demir'i konu alan bir yazı kaleme aldı.

CANLI BOMBAYA NİLÜFER ÇİÇEĞİ DEDİ

"'Doğa' Zamanı!" başlıklı yazıda "Doğa" kod adını kullanan Demir'i anlatan Demirtaş,"Güven Park eylemi şimdi daha iyi anlaşılıyor…" ifadelerini kullandı. Demirtaş, Kızılay eyleminin doğru bir eylem olduğunu savunurken, Demir için "nilüfer çiçeği" ifadesini kullandı.

İKİ EYLEME DE SAHİP ÇIKTI

Demirtaş, "Bir doğa halkı olan Kürtleri o kadar çok ve o kadar vahşice katletmeye başladılar ki kimse çetelesini tutamaz oldu. Kürt gençleri oturup ölümü beklemediler elbette. Ankara’daki iki eylem bunun içindi… Bu vicdansız 21. yüzyılda, Kürt soykırımına dur diyen insanlığın en vicdanlı devrimcisi olarak anılmayı hak eden Zınar Raperin’i, soykırımı beyninden vuran Doğa takip etti" diyerek Ankara'da sivillerin öldüğü 2 ayrı eyleme sahip çıktı.

Demirtaş yazısına şöyle devam etti: "Gizledikleri ölümler üzerinden direnen gençliğin, kadının ve Kürdün en özgür ruhunu temsil eden, eylemin büyük fedaisi Doğa’yı unutturabileceklerini, hatta mahkûm ettirebileceklerini hesapladılar. Ancak Kürtler iyi biliyor ki: Doğa’yı unutmak Soykırımı unutmaktır. Doğa’yı mahkûm etmek soykırımı onaylamaktır. Doğa, Kürt çocuklarının feryadıdır, her gün tonlarca bomba yağdırılan dağların yankısıdır, Cizre bodrumlarında yakılan insanlığın ahıdır. Soykırım ve yaşamın birlikte olamayacağının ilanıdır. Doğa kimdir diye merak edenler bu yanıtlardan sonra 'ben kimim?' sorusunu kendilerine sormalıdır. Doğa insana kim olduğunu, nasıl yaşadığını sorgulatan vicdan muhasebesidir. O, vahşice katliamlardan geçirilen, işkencelerle, zindanla, açlıkla terbiye edilmek istenen Kürt halkının umudu, ruhu, duasıdır. 'Ya özgürlük ya ölüm!' diyen halkın doğasıdır.

PKK'LI CANLI BOMBAYI HERAKLES'E BENZETTİ

Herakles adı Ereğli’ye dönüşürken Osmanlı egemenliği dönemidir. Tarih bir gün AKP-Saray egemenliğinin en kanlı döneminde adeta mitolojiyi yeniden canlandıracak, Ereğli-Herakles bir kez daha rolünü oynayacaktır."

Bakmadan Geçme