Demirtaş'tan dokunulmazlık açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Muş İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

  • 1193

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İnancımız, yaşam biçimimiz, tarihimiz, geçmişimiz, örfümüz, adetimiz, geleneğimiz, dilimiz ve kültürümüzle kadim halklardanız. Kimse bizlere düşmanlık yapmasın. Yüreğimiz, kardeşliğe, eşitliğe, özgürlüğe açıktır ama bizlere düşmanlık yapıp, 'senin boynunu bükeceğim, ya baş eğeceksin ya baş vereceksin' dediklerinde bizim de başımızı dik tutmamız lazım" dedi.

Demirtaş, partisinin bir düğün salonunda düzenlenen 1. olağanüstü kongresinde yaptığı konuşmada, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Biz parlamentonun deri koltuklarına sevdalı değiliz. Biz sizler gibi o parlamentonun kürsülerine tutkalla yapışmış değiliz. Biz halkımıza bağlıyız, siz koltuk için her şeyinizden vazgeçmişsiniz. Kusura bakmayın biz o koltuk için tırnağımızdan vazgeçmeyiz ama halkımız için kellemizden vazgeçeriz" diyen Demirtaş, dokunulmazlıkla tehdit edildiklerini savundu.

Bunu, "kuru gürültü" olarak nitelendirdiklerini ifade eden Demirtaş, şunları dile getirdi:

"Bizler öyle zulme boyun eğmiş bir parti değiliz, tarihimizde yok. Bugünler de geçecek. Haklı olan, davası meşru olan ayakta kalır, geri kalanların hepsi yıkılacak. Bedel ödeteceklermiş, kendileri bilir. Fiziken her şeyi yapabilirsiniz, üç parti birleşir, dokunulmazlıklarımızı kaldırırsınız.

Kıyamet de kopmaz, dünyanın sonu da değil. Bizler parlamentoda doğmadık ki orada yok olalım. Zindanlarda doğduk, zindanlarda büyüdük. Ancak burada ölçü parmak sayısı değildir, davanın haklı olup olmamasıdır."

"BİZ ESKİ BİZ DEĞİLİZ"

Demirtaş, parti olarak doğru yerde durduklarını ileri sürerek, "Biz eski biz değiliz, daha örgütlü daha güçlüyüz" diye konuştu.

Göçebe bir halk olmadıklarına işaret eden Demirtaş, "Göçebe de olsak saygınız. Göçebenin de hakkı, hukuku var. Fakat bizler yerleşik bir halkız. Binlerce yıldır bu topraklardayız. İnancımız, yaşam biçimimiz, tarihimiz, geçmişimiz, örfümüz, adetimiz, geleneğimiz, dilimiz ve kültürümüzle kadim halklardanız. Kimse bizlere düşmanlık yapmasın. Yüreğimiz, kardeşliğe, eşitliğe, özgürlüğe açıktır ama bizlere düşmanlık yapıp, 'senin boynunu bükeceğim, ya baş eğeceksin ya baş vereceksin' dediklerinde bizim de başımızı dik tutmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme