Demirtaş'tan flaş açıklama! Muhalefetin desteklemesi büyük hata

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

  • 893

Dokunulmazlıklar konusunda muhalefet partileri CHP ve MHP'nin de AK Parti'nin önerisine destek vereceğini açıklaması konusunda düşünceleri sorulan Demirtaş, bunun partilerin kendi takdiri olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Bariz bir intikam alma, siyasi öç alma girişiminin bu kadar iştahla desteklenmesi büyük bir hatadır. Bizim de dokunulmazlıkların sınırlanması, kaldırılması konusunda bir teklifimiz var. Hem evrensel hukuka, kriterlere uygun, hem gerçekten de Avrupa'daki ülkelerin referansıyla oluşturulmuş bir tekliftir. Desteklemek istiyorlarsa, gerçekten dokunulmazlığın sınırlanması, kaldırılması konusunda samimilerse buyursunlar HDP'nin teklifini desteklesinler, biz de evet diyelim ve 4 parti hep birlikte dokunulmazlıkları sınırlayalım” dedi.

CHP’nin desteğini açıklamasını şaşırtıcı olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Görünen o ki AKP'nin derdi, şu veya bu şekilde HDP'li milletvekillerini kendilerine bağlı ve bağımlı hale gelmiş, kendilerinden talimat alan yargının kucağına atmaktır. Şimdi anamuhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi lazım. Açıkça anayasaya bir aykırı teklifin sorgusuz, sualsiz destekleneceğini ifade etmiş olmaları doğrusu şaşırtıcıdır. Takdir yine de kendilerinindir. 

“BİZİM ŞEREF MADALYAMIZ OLUR”

Bizim Allah'tan başka hiç kimseden korkumuz yok, verilmeyecek hesabımız yoktur. Soyguncular, talancılar, milletin parasını çalanlar, evlerinde para dolduracak yer bile bulamayanların dokunulmazlığı olacak, bizim fikirlerimizden, konuşmalarımızdan dolayı dokunulmazlıklarımız kaldırılacaksa bizim ancak şeref madalyamız olur. Kendileri bilir, takdir onlarındır."

Selahattin Demirtaş, bir soru üzerine, parti olarak konuyu değerlendireceklerini ifade etti.

“YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY”

Demirtaş, "Üç parti birleşip anayasayı değiştirmeye karar verdikten sonra bizim yapacağımız bir şey yok. Yapacağımız tek şey bu gerici, kinci, siyasi intikam için anayasaya aykırı değişikliği bile göze alan anlayışa karşı dik durmak" dedi.

Bakmadan Geçme