'Dokunulmazlık' görüşmelerinde milletvekilleri birbirini yumrukladı

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandı.

  • 1481

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti'li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele almak üzere toplandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantıda hükümet adına yer alıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Komisyon üyelerinin dışında çok sayıda AK Parti, CHP ve HDP milletvekilleri de teklifin görüşmelerine katıldı.

Komisyona katılımın yüksek olması nedeniyle çok sayıda kişi toplantıyı ayakta takip etti. Toplantıya katılanlardan bazılarının basın mensuplarının yerlerine oturdukları görüldü.

HDP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, çok sayıda milletvekilinin ayakta olduğunu gerekçesiyle daha geniş salona geçilmesini istedi.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop ise en geniş salonda toplantının yapıldığını söyledi.

Milletvekilleri arasında arbede

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan komisyonda, mekan darlığı nedeniyle görüntü alan basın mensupları ve milletvekili danışmanlarının salon dışına çıkarılması istendi ancak bu talep üzerine, milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve bazı AK Parti'li milletvekilleri arasındaki tartışma bir süre sonra arbedeye dönüştü. Yaşanan arbedenin ardından, komisyon üyeleri söz alarak usule ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Teklif görüşmelerine geçildi

Komisyonda uzun süre, daha geniş bir salonda çalışmaların sürdürülmesi talebi ve danışmanların salondan çıkarılıp çıkarılamayacağı tartışıldı. Komisyon üyelerinin danışmanları dışındaki milletvekillerinin ve grupların danışmanları salondan çıkarılmasına karar verildi. 

Milletvekili danışmanlarının salondan çıkarılmasının ardından, anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine geçildi.

Bakmadan Geçme