DOST ACI SÖYLER! "İstifa ediyorlar, ancak hizmetlerindeki eksiklik hangisi?"

'DOST ACI SÖYLER' diyen yazarımız Semih Gündüz, belediye başkanlarının istifasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararında neyi amaçladığını, Türk halkının istifalar için ne düşündüğünü kaleme aldı: 'İstifa ediyorlar, ancak hizmetlerindeki eksiklik hangisi' Nedir bu sorunun cevabı? Yazımızda...

  • 1773

(SEMİH GÜNDÜZ - HABER PLATOSU)

 

DOST ACI SÖYLER:

"İstifa ediyorlar, ancak hizmetlerindeki eksiklik hangisi?"

 

Böyle bir yazı yazmanın vakti geldi de geçiyor. 15 Temmuz 2016 tarihi Türkiye'nin yeni bir noktası oldu. Her ne kadar 17-25 milattır denilse de; asıl milat 15 Temmuz 2016. Bu ülke Kurtuluş Mücadelesini verirken, o zamanki Ankara'ya Yunan gelememişti. Ankara'da onca savaşa rağmen savaş nedeniyle yıkılan bir bina muhtemelen yoktu. Ankara içinde yaşanan bir savaş nedeniyle ölen de yoktu. Hatta biraz daha öncesine gidelim. İstanbul Osmanlı'nın başkentiydi. İngilizler 4 yıl işgal etmişti. Boğazda İngiliz savaş gemileri vardı, şehir İngiliz kuşatmasındaydı. Ancak, bildiğim kadarıyla, İstanbul'da İngilizlerin yıktığı bir bina yoktu.

 

Döndü dolaştı, zaman 15 Temmuz 2016 Cuma akşamına geldi. Eksiği, fazlası, eleştirisi, oldusu, olmadısı, bir daarbe girimi başladı. Ankara veya Türk başkentleri belki de hayatında görmediği bombalarla o gece tanıştı. Biri eski biri yeni başkentte tam 250 kişi şehit oldu. 2000 civarında yaralı ve sıradan yaralı değil bir çoğu. Kolu, kafası, vücudu kurşunlara marzu kalmış insanlar. Hem de bu ülkenin insanları.

 

Hal böyle olunca, yazmak icap etti. Bu sitenin ulaşabileceği yere kadar gitsin. Sözün doğrusu, kalbin içi olunca gitsin gidebildiği yere kadar. En içten duygularla.

Bakmadan Geçme