'Edirne'de, Bursa'da ne varsa Hakkari'ye de Diyarbakır'a da yaptık'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık hizmeti kapsamında Edirne'de, Bursa'da ne varsa Hakkari, Diyarbakır ve Şırnak'a da yapıldığını belirtti.

  • 802

TBMM

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığının 2016 Yılı Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Milletvekillerinin eleştirilerinde yer yer politik cümleler kullansa bile büyük oranda özü itibarıyla yapıcı bir değerlendirme olduğunu belirten Müezzinoğlu, bundan ötürü iktidar ve muhalefet milletvekillerine teşekkür etti.

Bakan Müezzinoğlu, sağlık hizmet sunumunun Türkiye'nin her yerinde aynı kalitede olduğunun altını çizerek, 'Güneydoğu'da az önce gündeme geldi. Bir binada 27 kişinin olduğu gibi. Nurettin Bey'e (CHP Muğla milletvekili Nurettin Demir) de üzüntülerimi ifade ederim. Ben, Sağlık Bakanıyım, asla 'savaş bakanı' kelimesini hak edecek bir duruşum olmadı, olamaz da' dedi. Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bakınız, Sayın Leyla Zana, Bursa'da muhtemelen ekim ayında gelmiş ve bir konuşma yapmış. Sonradan öğrendim. orada belirttiği cümle şu. Kendisi diyor ki, 'Bursa'da ne varsa Diyarbakır'da da istiyoruz.' Ben de dört gün sonra öğrendiğimde Meclis kürsüsünde belirttim, her ortamda da söylüyorum. Bursa'da ne varsa, Diyarbakır'da da o olsun. Edirne'de ne varsa, Hakkari'de de Cizre'de de Şırnak'ta da o olsun. Bu anlamda, Edirne'de ne varsa, Sağlık Bakanlığı olarak Hakkari'ye yaptım, Şırnak'a yaptım. Bursa'da ne varsa, Hakkari'ye de Diyarbakır'a da yaptık ve yapmaya devam ediyoruz ama bir şey daha söylüyorum; Bursa'nın sokakları yerel yönetimler tarafından yalnız altyapı ve şehrin gelişmesi için kazılıyor.'

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme